CodersLab našel partnera u nás i na Slovensku

Řešení problému / Vzdělávací program společnosti Coders Lab reaguje na potřeby trhu práce. Aktuálně totiž firmy dle řady průzkumů nejsložitěji obsazují místa IT specialistů.
Čtvrtek
13.04.2023
Vzdělávací franšíza vstupem do těchto dvou zemí posiluje svou pozici na evropském trhu. Nový partner může napomoci řešení nedostatku IT specialistů.
 

Jak Česko, tak i sousední Slovensko se stávají stále důležitějšími destinacemi pro globální společnosti, které zde chtějí outsourcovat své technologické operace. Odhaduje se, že velikost IT trhu v České republice vzroste v letech 2022 až 2026 o 2,22 milionu dolarů. Příjmy z ICT na Slovensku by měly do roku 2026 dosáhnout 9,570 milionu eur z 8,270 milionu eur v roce 2021. Obě země tak potřebují stálý přísun dostatečně kvalifikovaných IT odborníků, aby si udržely svou konkurenční výhodu.

S tím by jim mohl prostřednictvím IT škol Coders Lab pomoci i Martin Ptáček, zkušený majitel startupu, který se na základě sedmileté smlouvy stal výhradním franšízantem této polské značky. A, jak sám říká, rozhodnutí vstoupit do podnikání v oblasti IT školení bylo dobře promyšlené. „Rozhodli jsme se spustit Coders Lab na českém a slovenském trhu ze dvou důvodů. Prvním je trvalý nedostatek IT odborníků v našem regionu i v zahraničí. Druhým je rostoucí popularita technologického segmentu jako takového. Formát kurzů Coders Lab je propracovaný a komplexní a tyto kurzy mají od absolventů skvělou zpětnou vazbu. Přestože v této oblasti již existuje několik zavedených hráčů v oblasti IT vzdělávání, vidíme skvělou příležitost přinést Coders Lab na český a slovenský trh. První kurzy chceme spustit v červnu 2023," říká Martin Ptáček, generální ředitel a zakladatel společnosti Sprinto Digital, podnikatel s praxí v oblasti vzdělávání, technologií a produktového managementu.

Nové kurzy v dohledné době

Podle Grzegorze Morawskeho, který je zodpovědný za globální rozvoj Coders Lab, je šance na spuštění prvního kurzu podle plánu vysoká. „Zahájení prvního kurzu na novém franšízovém trhu obvykle trvá 3 až 5 měsíců. Hodně záleží na tom, jak rychle partner shromáždí lidi potřebné k zahájení podnikání, zejména učitele. Ale všechny přípravy probíhají dobře a jsem si téměř jistý, že ještě letos spustíme několik nových kurzů,“ doplňuje s tím, že je přesvědčen, že český a slovenský trh nabízí velký potenciál v souvislosti s kurzy programování, testování a analýzy dat. Obě země dohromady totiž potřebují tisíce nových IT odborníků.

"Vzdělávací program společnosti Coders Lab reaguje na potřeby trhu práce. Věříme, že naše know-how a nástroje v kombinaci s organizačními a marketingovými schopnostmi našeho partnera umožní Coders Lab uspět a stát se během několika let jedním z předních školicích center v České republice a na Slovensku," dodává Grzegorz Morawski.

Coders Lab, jedna z nejstarších IT škol v Evropě, expanduje do zahraničí prostřednictvím franšízového systému. Jako franšízor poskytuje partnerům kompletní sadu vzdělávacích a marketingových materiálů, výukové materiály a know-how pro spuštění a efektivní řízení školicího zařízení. V Polsku, Rumunsku, Kosovu, Španělsku, Rakousku a Indonésii absolvovalo kurzy Coders Lab již více než 9 000 studentů.


Z Polska do světa / Prostřednictvím master-franšízy se konceptu Coders Lab mimo Česka a Slovenska podařilo expandovat také do Rumunska, Kosova, Rakouska, Španělska a Japonska.