Coccodrillo učí děti vyniknout v davu

Vstřícné podmínky / Franšízant nemusí do nákupu zboží Coccodrillo investovat, pouze do prvotního vybavení prodejny. Oblečení, co se neprodá, franšízor odebere zpět.
pondělí
25.03.2024
Je pro vás dětské oblečení téma, kterému se dovedete věnovat s nadšením? Právě takoví jsou franšízanti značky, která si na prodejnách umí vybudovat stálou klientelu.
 

Oblečení od Coccodrillo si vybírají nejčastěji lidé, kteří nechtějí své dítě oblékat do stejných kolekcí běžných řetězců, jako mnoho ostatních. Už od dětství se u svých potomků snaží budovat vztah k módě, originalitě a zdravému sebevědomí.

V České republice franšízová síť nyní zahrnuje 14 poboček, z nichž každou vlastní jeden franšízant. „Úspěch prodejny hodně závisí na vztazích se zákazníky. Proto je důležité, aby majitel pobočky rozuměl našemu zboží, vyznal se v aktuální kolekci a uměl zákazníkům skutečně poradit. Často si třeba prodávající pamatuje nejen zákazníky, ale i jejich předchozí nákupy a dovede na ně navázat tak, aby se jednotlivé kusy daly kombinovat a lépe využít,“ vysvětluje obchodní manažerka pro Česko a Slovensko Renata Kubáňová.

Coccodrillo si na trhu drží stabilní pozici, protože dovede aktivně reagovat na měnící se zvyklosti nakupujících. „Dříve jsme měli více prodejů v obchodních domech. Nyní tam ale lidé mnohem méně nakupují. Spíše zde tráví čas, rozhlíží se. Lepší výsledky mají nyní prodejny umístěné ve městech, kde se odehrávají nákupy „z ulice“, vysvětluje Renata Kubáňová. Změnila se také poptávka po sezónním zboží a způsob plánování nákupů: „Dříve se rodiče zásobili na sezónu v předstihu. Nyní nakupují více impulzivně a přijdou třeba až se počasí skutečně změní. Také prodáváme mnohem více jarního a letního oblečení. Celkově teplé zimy a dlouhé sezóny pro letní věci jsou na prodejích znát,“ uvádí k trendům na trhu Kubáňová. 

Prostor pro rozšíření značky na českém trhu stále je. Obecně se prodejnám daří ve městech s počtem nad 20 000 obyvatel, spádových městech a svou roli hraje také počet i charakter konkurence. To, co Coccodrillo může přinést jako konkurenční výhodu, je kvalita materiálu, profesionalita služeb a originalita kolekcí. 


Coccodrillo staví na originalitě / Značka je na trhu už od 90. let a jasně se odlišuje od nabídky textilních řetězců. Nyní se daří spíše prodejnám v centru města oproti obchodním domům.