Střihněte si úspěch s franšízou

Snadno a rychle / Ve velkých nákupních centrech, u Kauflandu, Globusu a na dalších místech poskytuje franšíza Kadeřnictví No.1 dostupné služby bez čekání.
pondělí
23.09.2024
Péče o vlasy je jedním z nejjistějších řemesel, starých jako lidstvo samo. Franšízová síť Kadeřnictví No.1 na něm dokázala vybudovat efektivní byznys model.
 

Podnikání s Kadeřnictvím No.1 osloví ty, kteří mají rádi osvědčená řešení a dovedou je zodpovědně realizovat. Kadeřnické služby v různé časové frekvenci využívá téměř každý, stejně tak téměř nikoho čas od času nemine návštěva obchodního centra. Tím vzniká velmi široká cílová skupina zákazníků od dětí až po seniory. Služby Kadeřnictví No.1. právě tuto poměrně rozsáhlou skupinu lidí dovedou uspokojit – sází na to, že střih či barvu chtějí jejich zákazníci spojit s návštěvou nákupního centra na základě aktuálního rozhodnutí, bez dlouhých objednacích dob. Také dostupností ve frekventovaných obchodech tyto kadeřnické služby uspokojí i velkou část lidí dojíždějících za nákupy a zábavou do spádového města. Zákazníci Kadeřnictví No.1. jsou zkrátka ti, kteří ocení příznivou cenu a zejména možnost přijít kdykoli bez objednání.

Koncept franšízové sítě se snaží optimalizovat ekonomickou stránku pobočky a naučit je nastavit efektivně procesy. Díky tomuto modelu zachovávají dostupnost těchto služeb i poté, co v roce 2024 došlo ke zvýšení DPH a mnohá kadeřnictví sáhla ke zdražení, které je pro část populace už neakceptovatelné. Spolu s franšízovou licencí si franšízant kupuje know-how, které mu umožní oslovit ve velkých obchodních centrech řadu běžných lidí a řídit pobočku tak, aby byla zisková. „Pobočky mají obvykle 80 % vracejících se zákazníků, ziskovost okolo 20 % z obratu a čistý zisk se pohybuje od 1 000 000 Kč ročně. Návratnost investice je okolo 16 až 18 měsíců,“ uvádí ředitel společnosti Kadeřnictví No.1 Teodor Dmitrijev.

Podnikání je vhodné jak pro zájemce z řad mimo obor, kteří mají manažerské dovednosti a chtějí investovat do osvědčeného modelu podnikání, tak i pro stávající majitele kadeřnictví. Franšízor uvádí, že dovede uspořit až 35 % nákladů na pobočkách díky efektivnímu centrálnímu řízení v oblasti zásobování, účetnictví, marketingu a náboru lidských zdrojů. Proto Kadeřnictví No.1. nabízí tři formy spolupráce, prvním je klasická franšíza. Franšízor v ní pomůže franšízantovi např. s vytipováním vhodného místa, s náborem a zaškolením zaměstnanců, vysvětlí veškeré fungování a postará se o marketing. Agentská franšíza je formát, který je vhodný jak pro nové spolupráce, tak tak pro představu stávajícího salonu. V tomto případě se franšízor finančně a provozně podílí na podnikání franšízanta. Pro stávající kadeřnictví, která chtějí změnit značku a zmodernizovat firmu je pak vhodná konverzní franšíza. U této formy jsou vstupní investice do licence nulové. Optimalizace zisku a zlepšení fungování tak může pomoci těm, kteří rozumí svému oboru, ale ekonomická a marketingová stránka jim brání v podnikatelském úspěchu.

Vstupní náklady se s ohledem na nejrůznější formy liší – založení nové franšízy může vyjít až na milion korun, konverze se pohybuje okolo půl milionu a agentská franšíza může vzniknout i bez nutných počátečních investic, záleží na individuální dohodě s franšízorem. 


Podnikání nejen pro kadeřníky / Franšízu si může otevřít kdokoli se vstupním kapitálem a manažerskými schopnostmi anebo pod vedením Kadeřnictví No.1 změnit stávající provoz.