Žabka chce letos 60 prodejen

Franchisantům nabízí Žabka svůj koncept bez vstupního poplatku i investice.
Čtvrtek
28.01.2010
Franšízový řetězec maloobchodních prodejen Žabka dosáhl stovky, letos chce dalších 60
 

Žabka, franšízový řetězec malých obchodů především s potravinami, dosáhla v lednu na 100 prodejen v Česku. V letošním roce se chce síť rozrůst o dalších 60. Do tří let chce pak mít po celém území státu na 250 prodejen. Vedení Žabky to uvedlo v tiskové zprávě.

Dva způsoby rozvoje

„Strategie budování naší sítě probíhá dvojím způsobem – ve vytipování vhodné lokality pro novou prodejnu nebo v efektivním využití stávajících akvizic domácího obchodního prostředí,“ řekl Zdeněk Linhart, generální ředitel Žabky, která na český trh vstoupila v roce 2008. Loni Žabka investovala do rozvoje přes 250 milionů korun a dosáhla tržeb přes 500 milionů korun. Letos se plánuje dostat na úroveň 1,2 miliardy korun. V současnosti Žabka působí hlavní v Praze, ale i v Plzni, v Jihlavě, ve Slaném, v Roudnici nad Labem, ve Volyni a Příbrami.

Franšíza z Polska do Čech

Původní polský koncept Žabka koupila investiční skupina Penta za 3,7 miliardy korun. Postupně chce tento koncept rozšiřovat také na Slovensko. Žabky jsou menší samoobslužné obchody o rozloze 50–100 m2. Ve světě mají svůj vzor například v řetězci 7Eleven. Franchisantům nabízí Žabka svůj koncept bez vstupního poplatku i investice.


/3/
zobrazit více