Firmu Liu.Jo dnes v Itálii zastupuje cca 80 monobrandových prodejen a 800 nezávislých multibrandových prodejen, v zahraničí 70 monobrandových a 1000 multibrandových obchodů.
pondělí
12.12.2011
O tom, že o luxusní módu je velký zájem i na Slovensku, jsme si povídali s Renatou Smolíkovou, obchodní ředitelkou společnosti Inn Fashion zastupující značky Liu.Jo nebo Rifle.
 

Jak hodnotíte vstup italské značky Liu.Jo na český trh?
Myslím, že koncept je úspěšný. Letos jsme otevřeli druhý obchod v Praze, máme pobočku v Brně, plánujeme rozvoj i v Bratislavě. Je zajímavé, že se nám hodně zájemců hlásí ze Slovenska. U nás, kromě Prahy, je to slabší. Nyní ale jednáme se zhruba třemi, čtyřmi partnery, kteří by naše prodejny chtěli mít.

Čím si tento zájem vysvětlujete?
Značka se ženám líbí. Je to typicky italská móda, hodně jednoduchá s důrazem na detail. Svým střihem, nápaditostí, materiálem a originalitou každého kousku oblečení ženám lichotí.

Mluvíte o úspěchu Liu.Jo. Je podobně úspěšná i džínová značka Rifle?
Značka Rifle má velký potenciál. Jsme ale na začátku. Zatímco u luxusní dámské módy jsme výrazné prodejní výpadky nezaznamenali, obchodní výsledky značky Rifle nebyly úplně dle našich představ. V tuto chvíli hlavně distribuujeme zboží do multibrandových obchodů.

Co musí zájemce o franchisu splnit, aby se obchod mohl otevřít?
Záleží na lokalitě, kupní síle obyvatelstva. Rozhodně by měla být adresa podniku atraktivní. Může to být samozřejmě i v obchodním centru. Pokud spočítáme, že to ekonomicky bude fungovat, může se franchisa otevřít. Je důležité říct, že u nás franchisant neplatí žádné poplatky, zaplatí si vybudování prodejny. Zároveň získá například i příspěvky na marketing.

Kolik vybudování franchisy stojí?
Záleží v jakém stavu je prostor prodejny, ale jde o nákladnou záležitost. V průměru se jedná o 1 000 eur na metr čtvereční, a těch metrů by mělo být zhruba 100.

A co muži? Nechystáte se otevřít nějakou prodejnu i pro ně?
Je pravdou, že naši italští partneři si s podobnou myšlenkou už dlouho pohrávají, protože poptávka po luxusní pánské módě existuje. Takže díra na trhu rozhodně je. Zatím to ale není na pořadu dne. My jsme dobří v dámské módě a u ní také zůstaneme. Chlapi mají zatím smůlu.