Školky chtějí do regionů

Licence na anglickou školku je za 135-245 tisíc korun
Pátek
16.01.2009
Síť anglických školek KinderGarten chce po rozvoji v Praze rozšířit působení i v regionech
 

V současnosti provozuje společnost osm anglických školek v Praze a Liberci. Plánuje se více prosadit i v dalších regionech mimo Prahu. „V následujícím školním roce pak plánuje otevření dalších min. 5 školek, vč. regionálních měst,“ sdělila společnost. Mezi novými destinacemi by se měly objevit například Brno a Bratislava.

Franchisy v Praze a Liberci

Jako první franchisová začala od května 2007 fungovat pobočka Praze 4. Stejná společnost pak otevřela franchisovou školku v červnu loňského roku v Liberci. Vstupní poplatek za licenci se pohybuje mezi 5-9 tisíci eur (cca 135 – 245 tisíc Kč). Celková investice se pohybuje kolem 12 tisíc eur (cca 325 tisíc korun). Průběžný poplatek se pohybuje mezi 5-8 procenty z obratu.

Vzdělávání malých láká

Vzdělávání předškolních capartů láká stále více podnikatelů a franchisových systémů. Zřejmě nejdéle na domácím trhu působí síť center Helen Doron vyučujících angličtinu svou speciální metodou. Do Česka se chce také dostat systém výuky angličtiny z Německa s názvem Mortimer. V současnosti hledá master franchisanta.