Franšízy, v nichž šéfuje tělo

700 měst
700 měst / Body Chief má v polské síti více než 30 výrobních míst a krabičkové diety distribuuje do téměř 700 okolních měst. Vlastní franšízové ​​provozy také v Anglii a v Německu.
Středa
30.05.2018
Na český trh míří další úspěšná polská franšízová značka. Body Chief se specializuje na chutné dietní pokrmy v krabičkách, které vozí zákazníkům až domů.
 

Není to jen dieta, je to životní styl. Motto, které hlásá polská franšízová síť Body Chief má naznačovat, v čem spočívá základ celého obchodního konceptu. Jeho zakladatelé si vzali za cíl "nakazit vášní pro chutné a zároveň zdravé a dietní jídlo" co největší počet zákazníků. Krabičková dieta od Body Chief obsahuje jídla, která sestavují odborníci tak, aby obsahovala vyvážený podíl všech živin, nezbytných pro fungování lidského organismu. Poradci také přímo na pobočkách radí svým klientům s individuálním programem.

"Vybíráme pouze přírodní produkty nejvyšší kvality. Nepoužíváme konzervační látky a umělá dochucovadla, pouze přírodní koření a čerstvé bylinky. Pracujeme s nejlepšími šéfkuchaři, kteří zajišťují, že denní menu není jen správně nutričně vyvážené a zdravé, ale především to, že zaujme svojí chutí. Inovativní přístup k vaření a sezónním produktům - to vše dělá naše diety pestré a chutné," tvrdí vedení společnosti Body Chief. Krabičky Body Chief jsou určeny především těm, kteří se chtějí stravovat zdravě a zbavit se nadbytečných kilogramů. Vhodné jsou ale i třeba pro lidi zaneprázdněné prací či podnikáním, kteří chtějí zároveň kvalitně žít.

Podnikání krok po kroku

Ideální franšízant Body Chief vlastní dostatečné finance, má vášeň a touhu prodávat nové produkty a pomocí nich a zavedené značky šířit pozitivní přístup k alternativnímu a zdravému životnímu stylu. Podmínkou jsou podnikatelské zkušenosti s potravinami, gastronomií, znalost domácího trhu, znalosti a zkušenosti s prodejem a marketingem, a vhodné prostory. Polská centrála vyžaduje také znalost polského jazyka a schopnost vést vlastní tým.

Úkolem franšízantů v případě podepsání licence je pětkrát denně doručit připravenou objednávku pokrmu k zákazníkovi až domů. ​Očekávané investice do franšízy jsou 30 tisíc eur, licenční poplatek činí 10 tisíc eur. Franšízanti poté platí centrále procenta z obratu, která se stanovují individuálně na základě osobního jednání a plánů prodeje. Asi 4 tisíce eur je potřeba investovat do tzv. startovního balíčku, který obsahuje např. webové stránky v příslušném jazyce, systém objednávek, či dokumentaci pro řidiče. Franšízanti platí i marketingový poplatek 500 eur za měsíc, počítat musí s výdaji na nákup balení a materiálů. 

Co franšízanti Body Chief naopak podpisem smlouvy získávají? Právo využívat značku a balíček pro začátečníka, know-how a prodejní systém, úvodní a pravidelná školení pro franšízanta a jeho zaměstnance, pomoc v začátcích podnikání, i územní exkluzivitu. Součástí licenční smlouvy je také návod na podnikání krok po kroku (organizování výroby, logistiky, zákaznického servisu, marketing a prodejní aktivity), odborný dohled nad franšízou, operační manuál, systém pro zpracování objednávek a měsíční marketingový balíček.​​​