Franšízant provozující 10 klubů může při dodržování pravidel očekávat navrácení investice do cca jednoho roku, provozovatel pěti klubů pak během zhruba šesti měsíců.
Čtvrtek
21.04.2016
Libor Zinkaizl působí jako franšízant Business for Breakfast šest let. Zkušenost mu pomohla rozvinout kontakty pro nové obchodní příležitosti.
 

Franšízant Business for Breakfast Libor Zinkaizl se rozhodl přenechat vybudované kluby v centru Prahy zájemcům, kteří je budou moci dále rozvíjet. „Šest let spolupráce s Business for Breakfast mě naučilo vést podnikatele, organizovat je do skupin, a motivovat ke spolupráci mezi sebou. Pomohlo mi též rozvinout své kontakty a lépe je využívat pro projekty nebo nové obchodní příležitosti,“ říká business developer Libor Zinkaizl s tím, že každý nový byznys přejde časem do stabilnější fáze, na kterou by měl přijít typově jiný člověk.

Pro společnost samotnou je dobrou vizitkou, posune-li působení franšízanta v konceptu do fáze, kdy chce sám rozvíjet vlastní podnikání. Aktuálně koncept nabízí franšízantům převzetí klubů v lokalitách Prahy 1, 4 a 8 a k dispozici je i klub v Liberci. Zájemcům se tak nabízí možnost odkoupení zavedeného a fungujícího byznysu. Vytváření vlastních kontaktů pro budoucí byznys je tím, co ve stále větší míře láká mladé podnikatele. O vzrůstající popularitě svědčí, že se v prvních osmi měsících loňského roku v klubech zrealizovaly zakázky za bezmála 70 milionů korun.

Kromě zavedených klubů nabízí Business for Breakfast nové franšízové licence, přičemž je možné vybírat ze dvou variant. Licence na provozování 10 klubů stojí 700 tisíc korun, na vedení pěti klubů 450 tisíc. „Naším cílem je kultivace podnikatelského prostředí prostřednictvím networkingu, což dle našich dlouholetých zkušeností funguje. Rozvíjet podnikání na základě korektních osobních vztahů a doporučení přinese podnikatelům nejen zisk, ale také uspokojení, že dělají byznys jinak,“ popisuje ředitelka Business for Breakfast Česká republika Kamila Zárychtová výhody tohoto podnikání.

Pro spolupráci není zakoupení franšízové licence nezbytnou podmínkou. Koncept umožňuje zájemcům stát se i manažerem klubu. Pro tuto pozici je nutné úspěšně absolvovat základní školení vedení klubu, za které podnikatel zaplatí dvacet tisíc korun. Dále musí složit depozit třicet tisíc, který je vratný po splnění výkonnostních podmínek.