Milionový byznys díky doporučení

Příležitost k rozšíření byznysu / Zájemci o podnikání s BforB si nemusí nutně pořizovat franšízovou licenci, ale mohou se stát Manažery klubu. Ti si mohou otevřít jeden klub ve svém městě, čímž podpoří nejen svoji práci nebo podnikání, ale i místní podnikatele, kterými jsou obklopeni.
Pátek
18.02.2022
Rok 2021 osobnímu setkávání příliš nepřál. I přesto si ale podnikatelé v Business for Breakfast zprostředkovali zakázky v hodnotě 64,8 milionu Kč.
 

Obchodní koncept Business for Breakfast (BforB) je založený zejména na vedení podnikatelských klubů a organizaci networkingových snídaní. Proto pro ně uplynulé měsíce nebyly zrovna nejlehčím obdobím. I tak se jim ale společně podařilo zorganizovat 416 klubových setkání BforB. Ne všechna však mohla proběhnout v klasickém formátu, část z nich musela být zorganizována online.

„Ukázalo se, že i online nám má co nabídnout. Tím, že jsme byli donuceni dělat věci jinak, vznikly nové projekty, které bychom asi nezrealizovali. V březnu se naši členové mohli díky onlinu podívat do různých klubů BforB v rámci akce ‚Březen, na online návštěvu vlezem‘. Vznikl nám První networkingový online klub, ve kterém se mohli nejen propojit s podnikateli z celé České republiky, ale i načerpat nové informace v nejrůznějších oblastech jako napříkladnábor zaměstnanců a kolegů, zdokonalit se v obchodních dovednostech, v rétorice, nebo objevit sílu LinkedIn,“ prozrazuje zakladatelka a ředitelka BforB Česká republika Kamila Zárychtová s tím, že rozvíjet se tak mohli nejen členové, ale i samotní franšízanti.

Manažer vs. franšízant

Těch u nás v současné době působí 6 a na trhu funguje více jak 20 podnikatelských klubů v 8 městech. Cílem franšízora je jejich zastoupení v Česku posílit tak, aby šanci těžit z přínosů klubů mělo stále více malých a středních podnikatelů a živnostníků. Zájemcům o podnikání pod hlavičkou BforB nabízí 2 možnosti. Nemusí si nutně pořizovat franšízovou licenci, ale mohou se stát Manažery klubu. Ti si mohou otevřít jeden klub ve svém městě, čímž podpoří nejen svoji práci nebo podnikání, ale i místní podnikatele, kterými jsou obklopeni.

K dispozici je ale i „klasická“ franšízová licence, která umožní jejímu držiteli otevřít si ve svém regionu více jak 1 podnikatelský klub. Investice do franšízy BforB se pohybuje od 200 tisíc Kč s ohledem na velikost regionu, ve které chce franšízant podnikat. Franšízanti BforB mají možnost otevírat i online kluby. Těžit mohou z toho, že veškeré procesy, které jsou pro spuštění takového klubu nezbytné, již nastavila a otestovala centrála. Franšízoví partneři se tak mohou opřít o její zkušenosti a doplnit své klasické kluby o ty online. Každý franšízant si může založit dle své licence určitý počet klubů.


Vizitka BforB

  • Původ franšízy: Velká Británie
  • Česká republika:
    • 12 let na trhu
    • 8 měst
    • 7 vlastních poboček
    • 6 franšízových partnerů
    • +200 členů
    • Cena franšízové licence 200 tis. Kč

Podpora podnikání / Účelem BforB je zakládání privátních podnikatelských klubů pro malé a střední podnikatele, díky kterým si osvojí efektivní nástroj k získávání nových zakázek prostřednictvím doporučení.