Společnost Carun Pharmacy plánuje do konce roku rozšířit počet lékáren ve Velké Británii na čtyři. Kromě expanze do USA se chystá rozšiřovat síť i v Evropě, např. na Slovensko.
Úterý
03.05.2016
Po otevření londýnské Konopné lékárny plánuje tuzemský provozovatel Carun Pharmacy expandovat do USA.
 

Franšízovému konceptu Konopná lékárna, který vstoupil na britský trh loni v květnu, se daří zvyšovat prodeje. Česká společnost Carun Pharmacy, která lékárny provozuje, má kvůli slibným výsledkům velké plány a chce v ostrovní zemi otevírat nové lékárny. V blízké budoucnosti se však chystá vstoupit i na americký trh.

Carun Pharmacy plánuje ve Velké Británii do roka zprovoznit další tři franšízové lékárny a pro distribuci chce využívat zavedených domácích sítí. Přestože se daří navyšovat prodeje zdravotnických a kosmetických produktů, nepostupuje distribuce tak rychle, jak původně firma očekávala. Rychlejšímu rozšíření výrobků brání nejistota ohledně limitů CBD a THC v produktech. „O limitech těchto látek se toho stále ví příliš málo. Čekáme nyní na povolení vlády a poté budeme mít takříkajíc zelenou,“ popisuje současný stav generální ředitel Carun Pharmacy pro Velkou Británii Michal Takáč s tím, že Britové začínají pomalu chápat výhody konopných léků a proto společnost věří, že se jim podaří v Británii dále expandovat.

Rozšiřování sítě konopných lékáren však Velkou Británií nekončí. „V řádu několika týdnů se počítá s otevřením kamenné lékárny na Floridě, čímž se koncept dostane do USA,“ říká o zahraničních plánech Jiří Stabla, zakladatel a ředitel Carun Pharmacy a sítě Konopných lékáren. Z dalších zemí je Konopná lékárna aktivní například v sousedním Slovensku, kde v tuto chvíli řeší výhradní zastoupení.

Společnost Carun Pharmacy se zaměřuje na výrobu a distribuci zdravotnických, kosmetických a potravinových produktů založených na konopí. Její výrobky jsou založené na odrůdě, která neobsahuje látky v psychoaktivním množství. Kromě rozšiřování lékáren v zahraničí se firmě daří expandovat i na tuzemském trhu. Carun Pharmacy zprovoznila novou lékárnu v Hlučíně a v blízké budoucnosti se otevře další v Českém Těšíně. Na domácím trhu tak má firma celkově 14 franšízových lékáren.