Konopná lékárna v Americe

Nápad na otevření Konopné lékárny na Floridě vzešel podle Jiřího Stably ze strany dlouhodobého kamaráda Partika Bortla. Nejprve testovali prostřednictvím klasického e-shopu, jak se zachovají úředníci, studovali legislativu a možnosti dopravy. Až poté se rozhodli pro kamennou lékárnu.
Čtvrtek
25.08.2016
Carun Pharmacy otevírá na Floridě první franšízovou Konopnou lékárnu. Tento rok plánuje zprovoznit i další lékárny v USA.
 

Společnost Carun Pharmacy, která se zaměřuje na konopné potravinové doplňky, kosmetiku či zdravotnické prostředky, otevřela 24. srpna 2016 první kamennou Konopnou lékárnu na americkém kontinentu. Nově otevřenou franšízovou lékárnu budou moci Američané navštěvovat v nákupním centru Grand Panama v Panama City na Floridě, kde od počátku budování budila velký rozruch díky charakteristickému konopnému listu na výloze. Provozovatelem obchodu je český rodák Patrik Bortl, který na Floridě dlouhodobě žije a podniká.

Otevření Konopné lékárny byla přítomna televize i zástupci dalších amerických médií. Podle master-franšízanta Patrika Bortla je cílem přilákat nejen zákazníky, kteří výrobky z konopí již znají, ale i ty, kteří o konopí příliš nevědí a vnímají ho spíše jako nelegální drogu. Takovým zákazníkům chce management ukázat, že se nabízené kosmetiky a potravin nemusí obávat, a naopak je mohou každodenně legálně využívat pro své zdraví.

Snahu o změnu přístupu a postojů vůči výrobkům s legálním množstvím THC dlouhodobě prosazuje i Jiří Stabla, zakladatel franšízového konceptu Konopných lékáren, značky Carun a společnosti Carun Pharmacy. „Lidé v Evropě i Spojených státech se stále více zajímají o to, co jedí a jakou kosmetiku a léčiva používají. Chceme jim nabídnout bio, organickou a veganskou alternativu k běžné lékárenské a drogistické nabídce i potravinové doplňky obohacené o zdraví prospěšné látky, které v přírodě jinde než v konopí nenajdeme,“ vysvětluje Stabla.

Další provozovny plánuje Carun Pharmacy otevřít ještě letos v New Yorku či Dallasu. Společnost provozuje desítky Konopných lékáren v České republice a loni zahájila expanzi, když otevřela lékárnu v Londýně a pronikla na polský trh. Firma míří i do Číny a jedná o zastoupení pro Slovensko či Německo.