Fitness centra, která šetří čas

Moderně zařízené studio BodyBody by mělo nabízet klientům služby osobního trenéra, ale také vybavení počínaje oblečením na cvičení až po ručník, či iontový nápoj tak, aby klient mohl navštěvovat studio bez tašky na cvičení. Využívat mohou díky systému také online rezervací v jednotlivých franšízových pobočkách.
Úterý
14.03.2017
Stačí jediný přístroj, a moderní fitness centrum je na světě. Značka BodyBody pro náročnější klientelu má v tuto chvíli celkem 11 franšíz.
 

Celosvětově rozšířený koncept BodyBody využívá při osobním tréninku tzv. EMS přístroje, které díky elektrické stimulaci posilují svaly účinněji než pouhé cvičení. Namísto mnoha posilovacích strojů tak pro otevření vlastního fitness centra značky BodyBody stačí malá místnost o velikosti minimálně 60 metrů čtverečních, nutným vybavením jsou pouze 1 - 2 přístroje EMS spolu se speciálními vodivými obleky pro zákazníky, a zrcadla na stěnách.

Značka BodyBody v Holešovicích nyní otevřela již v pořadí 5. fitness salon v Praze. Soustředí se převážně na náročnější klientelu, holešovické studio navíc jako první umožní bezdrátový trénink a skupinové lekce až pro šest osob. Obvykle se ve studiích cvičí po dvojicích, aby se zachoval individuální přístup k zákazníkovi. Svým klientům BodyBody kromě jiného šetří čas - trénink s EMS totiž trvá pouhých 20 minut, kdy se stihne procvičit na 90 % svalů celého těla.

Přístroje EMS se slevou

Franšízanti dostávají od centrály k dispozici například architektonický návrh, ale také nezbytná povolení a dokumentaci, smlouvy, formuláře, a kompletního vybavení studia. Se slevou jim centrála zařídí i nákup EMS přístrojů od značky X Body, čímž se opět snižuje nutné finanční riziko. Předpokládaná počáteční investice pro studio o dvou strojích se pohybuje kolem milionu korun (bez nákladů na rekonstrukci), obvyklá návratnost se pohybuje kolem dvou let. „Máme v plánu otevírat další franšízy, a to i na Slovensku, některé jsou již v jednání, a před podpisem smlouvy,“ říká majitel franšízové sítě BodyBody Seen Aquin.

Franšízu si může otevřít jak přímo fitness trenér, tak podnikatel, který do studia BodyBody chce investovat své finance. Klíčová je vhodná lokalita pro fitness studio, ideální je okolí obchodních center, kancelářských komplexů, rezidenčních objektů a dalších frekventovaných míst. Vhodná jsou i menší města. BodyBody kromě pomoci s výběrem lokality a odhadem vhodné velikosti daného studia nabízí také možnost kapitálového zajištění úvěrem či leasingem. Každý partner BodyBody se může zapojit do rozvoje tréninkových a prodejních dovedností a metod v rámci firmy. Zkušenosti s podnikáním nebo obchodem a marketingem jsou vítany, nejsou však podmínkou.