Červené franšízy na cesty

Bez vstupních investic / Relay chce svým obchodním partnerům nabídnout především možnost seberealizace. Obchodní model je založen na převzetí vybavené provozovny. Na nové franšízanty tak nečekají žádné administrativní úkony a nepotřebují ani žádný vstupní kapitál. Součástí jsou rovněž pravidelná školení týkající se provozních záležitostí.
pondělí
09.07.2018
Síť prodejen Relay nabízí zájemcům o licenci vždy převzetí již existující pobočky. Franšízy vznikají především na exponovaných dopravních tepnách.
 

Provozovatelem prodejen Relay je v ČR společnost Lagardere Travel Retail a.s, která patří do francouzské skupiny firem Lagardére. Lagardere Travel Retail má za sebou již 160 let zkušeností, operuje ve více než 30 zemích, na 150 letištích a 700 nádražích. V České republice působí od roku 1999 na trhu maloobchodního prodeje v cestovním ruchu. Během 15 let rozšířila firma své aktivity na více než 350 prodejních míst a provozuje, inovuje a zdokonaluje své koncepty v několika oblastech.

Jednou z těchto oblastí je právě síť maloobchodních prodejen Relay s tiskem, tabákem a drobným občerstvením na nádražích nebo v metru. Svojí pozici si značka vybudovala a stále buduje neustálým monitorováním potřeb cestujících, vyhodnocováním stavu trhu a zvyšováním úrovně služeb, které postupně rozšiřuje. Cestovní ruch patří dlouhodobě mezi vysoce atraktivní obory. 

Co by měl umět ideální kandidát

Jakkoli franšízanti mohou využít úspěšné know-how zavedené značky a těžit z postu jedničky maloobchodního trhu, stále získávají výraznou volnost z hlediska toho, kudy budou moci své podnikání vést. Vybírají si například v rámci sítě Relay všechny svoje spolupracovníky. Zodpovědnost za následné vedení projektu je plně již na samotném franšízantovi. Dostává tak prostor k tomu, aby realizoval vlastní návrhy a mohl se podílet na budování silné značky.

Příležitostí je přitom stále dostatek na různých místech po celé České republice, jak uvádí Pavel Bubník z pozice Costumer Service Trainer právě pro ČR: „Aktuálně hledáme provozovatele pro tyto prodejny: Frýdek Místek, Beroun, Ostrava, Praha, Prostějov, Týniště nad Orlicí.“ Zájemce musí umět komunikovat s dodavateli, zvládnout logistiku zboží a v neposlední řadě přirozeně i vytvořit prostředí, ve kterém se bude zákazník cítit příjemně, a tedy tím ochotněji nakoupí.

Základní myšlenkou Relay je maximální samoobslužnost. Zákazník si tak může z nabízeného sortimentu vybrat bez vyrušování, aniž by výrazněji záleželo na tom, na jak rušném místě se zrovna nachází. V nabídce Relay se standardně objevuje denní tisk, tabákové výrobky a doplňkové zboží v podobě občerstvení a řady dalších položek, které mohou zpříjemnit cestování. Jednotlivé franšízy vznikají především na exponovaných dopravních tepnách, jako jsou letiště, nádraží nebo třeba také metro.


160 let zkušeností / V České republice je v provozu na 161 prodejen Relay. Všechny jsou v rukou partnerů. Ta poslední byla otevřena 4. července 2018 ve vestibulu metra na Palmovce v Praze.