Atrakce pro každého / Trampolínový park Jump Planet nabízí kurzy pro lidi všech věkových kategorií - od dámských fitness lekcí, edukativních programů pro mladistvé až po animátorské hry pro děti.
pondělí
14.01.2019
Zájem ze strany potenciálních franšízantů přiměl síť trampolínových center Jump Planet expandovat i do Česka. Je novinkou v Katalogu franšíz.
 

Nových nápadů a aktivit, jak zajímavě trávit volný čas pro děti i dospělé není nikdy dost. Rozšířit tak jejich nabídku na tuzemském trhu přichází značka Jump Planet. Hledá franšízové partnery, kteří by se postarali o rozvoj sítě na celém našem území. Podle zájmu, který tato nabídka vyvolala na franšízovém veletrhu v polské Varšavě, se dá očekávat, že první franšízanty by mohla najít poměrně brzy.

Tento původem polský koncept zahájil svou expanzi prostřednictvím prodeje franšízových licencí loni v březnu a na domácím trhu se mu s touto nabídkou daří. Nebude tak dlouho trvat a tři trampolínové parky, které firma vlastními silami provozuje ve městech Lodž, Kalisz a Opole, se rozroste o dalších pět poboček. V České republice je cílem značky Jump Planet otevírat trampolínové parky ve městech s více jak 50 tisíci obyvateli. 

Poskytovatel licence Jump Planet pomůže svému budoucímu franšízantovi s hledáním vhodné lokality pro vybudování trampolínového parku, stejně jako s jeho designem. V případě zájmu může franšízant využít možnosti návrhu architektonického řešení celkového zařízení včetně sociálních prostor nebo kavárny. Samozřejmostí pak je zařízení parku pomůckami, prodejním systémem a podnikovými doplňky. Součástí franšízového balíčku je také pomoc s hledáním zaměstnanců parku i školení v oblasti řízení parku pro franšízanta, stejně jako školení personálu ohledně samotného provozu.

Dostatek personálu nutný

Zájemcům o licenci je společnost Jump Planet schopna také pomoci při získávání finančních prostředků na pokrytí investice. Ta se pohybuje od 2 500 do 6 500 Kč za m2, přičemž ideální velikost haly je 500 – 4000 m2. Investice pokrývá také všechny atrakce, jako jsou například basketbalové či volejbalové trampolíny, tratě s tématickými překážkami nebo takzvaná atrakce ninja bojovník. Cena nezahrnuje náklady spojené s dokončením parku mimo trampolínovou zónu, např. větrání, sociální místnosti. Franšízanta podnikajícího v rámci sítě čeká také průběžný měsíční poplatek ve výši 6 % z obratu a také marketingový poplatek, který činí 2 % z obratu.

Alfou a omegou pro dosažení úspěchu, ale také největší nákladovou položkou pro majitele parku Jump Planet, jsou zaměstnanci. „Ze zkušenosti víme, že počet zaměstnanců by měl být přizpůsoben velikosti místa a města, kde se trampolínový park nachází. V parku o velikosti zhruba 1 000 m2 zaměstnáváme 10 – 12 lidí, mezi něž patří manažer centra, recepční, trenéři a animátoři,“ říká majitel konceptu Jump Planet Bartosz Śledziński. 


Atraktivní obor / Podle majitele Bartosze Śledzińskeho je v současné době ten správný čas na investici do rozvoje trampolínových parků. Během několika málo let by totiž trh mohl být nasycen a prosadit se na něm by bylo daleko složitější než nyní.