Vlastní silou za úspěchem / Franšízant Traficonu by měl být připraven se sám osobně aktivně podílet na chodu své prodejny. To je předpoklad jejího ideálního fungování.
Středa
20.02.2019
Dobré organizační schopnosti, obchodní duch a chuť do práce. To jsou vlastnosti, které u zájemců o franšízu hledá vedení sítě Traficon.
 

Cílem společnosti Traficon Invest, která za franšízovým konceptem stojí, je mezi zájemci o franšízové licence najít ty, kteří mají v plánu se aktivně podílet na chodu pobočky. „Řízení „na dálku“ se nám příliš neosvědčilo. Tím nechceme říct, že je naše koncepce pro investory zcela nevhodná, nicméně, bez aktivního podílení se na chodu pobočky spolupráce nefunguje ideálně,“ vysvětluje Ondřej Švingal, HR manažer společnosti Taficon Invest.

Během loňského roku otevřel řetězec prodejen s tabákem a tiskem zhruba 30 nových poboček, čímž poměrně výrazně rozšířila svou franšízovou síť. Stále je zde však prostor pro další expanzi. Během letoška chce Traficon svou síť obohatit o dalších zhruba 15 nových prodejen. V současné době také hledá zájemce o podnikání v této branži, kteří by rádi spojili svůj byznys s touto značkou, a to ve větších i menších městech. Aktuálně se jedná o Prahu, Plzeň, Jablonec nad Nisou, Hořice nebo Žďár nad Sázavou.

Zájemce o licenci Traficon by měli mít obchodního ducha a být spolehliví, připravení přijmout zodpovědnost za vedení pobočky. „Hledáme franšízanty, kteří si dokáží dobře zorganizovat pracovní náplň, motivovat svoje zaměstnance,“ doplňuje Ondřej Švingal s tím, že hlavní náplní práce franšízového partnera je kompletní zajištění chodu svěřené prodejny, objednávky zboží, prodej, remitendy, komunikace s dodavateli, organizace práce a zajištění bezproblémového chodu provozovny.

Vzhledem k tomu, že v zájmu franšízora je, aby jeho franšízanti prosperovali, soustředí se vedení společnosti Traficon Invest také na jejich maximální podporu. Pro letošek tak má v plánu kromě rozšiřování sítě i zavedení nových systémů a celkové zjednodušení procesů. Podle Ondřeje Šinágla je vedení také připraveno aktivně pracovat s návrhy na vylepšení procesů ze strany franšízantů.


Na lokalitě záleží / Počáteční investice, která na franšízanta Traficon čeká, se pohybuje od 20 do 30 tisíc korun a závisí na lokalitě, ve které se rozhodne podnikat. Smlouvu s ním franšízor uzavírá na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou v délce 3 měsíců.