Helen Doron English slaví úspěch

Od malička ve výhodě / Pro studenty má Helen Doron English připraveno 14 po sobě jdoucích vzdělávacích programů – pro děti od tří měsíců, až po 19leté studenty. Postupem času se tak stala největší jazykovou školou pro děti a její vzdělávací programy jsou akreditovány Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy.
Středa
20.03.2019
Nejlepší vzdělávací franšíza zaměřená na děti na světě. Takový titul získala franšízová síť Helen Doron English v rámci Global Franchise Award 2019.
 

Ocenění Global Franchise Award tradičně oceňuje značky, které díky franšízovému způsobu rozvoje dosáhly významného posunu v rámci mezinárodní expanze. A právě to se daří Helen Doron English. Koncept specializující se na výuku angličtiny u dětí od 3 měsíců až do 19 let má po celém světě více dnes již více než 1000 poboček. „Toto ocenění patří všem našim master-franšízovým partnerům po celém světě, kteří velmi tvrdě pracovali a bez jejichž snažení bychom ho nikdy nemohli dosáhnout. Díky nim svět dnes ví, že Helen Doron English je nejlepší mezi franšízami, které svou pozornost soustředí na děti a jejich vzdělávání,“ říká zakladatelka konceptu, britská lingvistka Helen Doron.

Řadu výukových center Helen Doron English najdeme také u nás, kde tato síť v letošním roce oslaví 15 let fungování. V současné době má na našem trhu přes 240 proškolených učitelů, kteří se starají o výuku angličtiny více než 8 200 žáků v odpoledních kurzech, školách či školkách na 80 místech po celé České republice.

„Ačkoli je dostupnost vzdělávacích kurzů Helen Doron English u nás poměrně dobrá, stále ještě jsou oblasti, ve kterých zájemcům nabízíme možnost podnikat pod hlavičkou této celosvětově známé značky,“ říká Barbora Tošenovská, manažerka mezinárodního konceptu pro franšízing Helen Doron English v České republice. Vybrat si mohou dvě formy spolupráce. Buď se stanou majiteli a provozovateli výukového centra, nebo budou v rámci sítě působit jako tzv. nezávislý učitel.  Od zvolené formy se pak odvíjí výše investice, na kterou se musí zájemce o licenci připravit.

Poplatek za absolvování školení pro nezávislého učitele je přibližně 25 tisíc korun. Poplatek za licenci na výukové centrum a exkluzivitu na území pro 50 až 100 tisíc obyvatel je přibližně 165 tisíc korun. Budoucí franšízant také musí při tvoření rozpočtu svého podnikání počítat s pravidelnými platbami, tzv. royalties, které se vypočítávají z ceny vyučovací hodiny, kterou hradí klient.


Prestižní zkoušky / Od roku 2013 mohou studenti Helen Doron English v Česku absolvovat Cambridge Exams. Jen loni se jich zúčastnilo více než 800 studentů. Dobrou zprávou je, že děti v českých pobočkách Helen Doron English mají u ústních zkoušek o téměř 20 procent lepší výsledky, než je celosvětový průměr testovaných dětí.