Franšíza pro profíky i začátečníky

Základní volba / Zájemci o licenci Semilac si mohou vybrat, zda chtějí svůj byznys realizovat v rámci prodejních ostrůvků v obchodních centrech, otevřít si vlastní monobrandový obchod nebo rovnou Semilac Akademii. Od zvoleného typu spolupráce se odvíjí i velikost prostoru pobočky, kterou musí mít franšízant k dispozici. Ta se pohybuje od 10 do 100 m2.
pondělí
27.05.2019
„V našem oboru je velmi důležitý trénink. Proto mu při práci s franšízanty věnujeme velkou energii,“ říká Paulina Patelka, franšízová manažerka pro rozvoj sítě Semilac.
 

Každý, kdo rozjíždí své podnikání v maloobchodě, nejprve přemýšlí o místě, kde si otevře svůj obchod. Jakou strategii v tomto ohledu má značka Semilac?
Při expanzi se zaměřujeme zejména na vyhledávání prostor v nákupních centrech, a to ve městech s více jak 30 tisíci obyvateli. Nejedná se sice o striktní požadavek na naše franšízanty, ale ze zkušeností víme, že právě v takových lokalitách koncept funguje, což franšízantům a zájemcům o licence otevřeně říkáme. Určitě bychom chtěli mít zastoupení ve všech velkých městech, která na daném trhu jsou.

Pro koho je podnikání v rámci sítě Semilac vhodné?
Naše obchodní koncepce představuje příležitost jak pro zkušené podnikatele, tak i pro ty, co teprve začínají podnikat. Se naší značkou tak mohou podnikat například zkušené kosmetičky, „nehtařky“ nebo nadšenci, kteří naši kosmetiku znají a používají a zároveň chtějí své dosavadní zkušenosti přeměnit v opravdový byznys. Hledáme především obchodní partnery, kteří se chtějí zapojit a růst společně s naší značkou.

Jaké formy spolupráce v rámci franšízy zájemcům o licence nabízíte?
Naše nabídka obsahuje tři hlavní formáty - stánek nebo "ostrov", klasický obchod a akademii Semilac. Jsme flexibilní a otevřeni novým nápadům, takže tyto formáty často přizpůsobujeme i nestandardním požadavkům příjemců licencí. Například jsme si uvědomili, jak důležitá jsou v našem oboru školení a všimli jsme si, že ze strany potenciálních franšízantů je velký zájem o otevření Akademie. Jde vlastně o vzdělávací centra, kde jsou díky široké škále kurzů a workshopů školeni jak profesionálové v oboru, tak i ti, co s nehtovým stylingem teprve začínají. V současné době máme školící střediska v několika městech v Polsku - v Poznani, Varšavě, Kędecu, Katovicích a Štětíně, ale také v Německu. V současné době pracujeme na otevření Akademie v Řecku a Španělsku.

Na jak vysokou investici se musí zájemce o franšízu Semilac připravit?
V případě počáteční investice by měl mít k dispozici přibližně 630 tisíc Kč. Výše celkových investic samozřejmě závisí na formátu, pro který se partneři rozhodnou - v závislosti na velikosti prostoru, rozsahu podnikání a typu činnosti. Je třeba poznamenat, že když začne franšízant pod naší hlavičkou podnikat, nebude muset platit žádné další franšízové poplatky.

Jakou podporu svým partnerům poskytujete?
V okamžiku zahájení spolupráce od nás franšízanti získávají veškeré know-how. Aktivně jim pomáháme a radíme při výběru místa. Například v Polsku zprostředkováváme jednání s majiteli prostor, podílíme se také na podpisu nájemní smlouvy. Protože klademe velký důraz na kvalitu služeb, všichni zaměstnanci absolvují odborný výcvik. Franšízantům také pomáháme s výběrem jejich zaměstnanců a jejich následným školením ohledně prodeje našich produktů. Poskytujeme také marketingovou podporu, učíme je, jak vystupovat na sociálních sítích, jak používat propagační a marketingové materiály.

Jak je to s návratností investice pro franšízanty?
Ziskovost prodejního místa závisí na mnoha faktorech, je to umístění obchodu, fixní náklady, a hlavně na prodejních dovednostech, znalostech a nasazení jak samotného franšízanta, tak i jeho zaměstnanců. Proto naše franšízanty školíme a radíme jim, jak efektivně podnikat s cílem dosáhnout optimální návratnosti investic. Výsledkem toho je, že některé z našich prodejen dosáhnou bodu zvratu již po několika měsících práce.

 


Do všech koutů / "Chceme najít franšízanty, díky nimž bychom rozšířili výrobky Semilac do všech regionů Česka. Zajímají nás zejména města s více jak 30 tisíci obyvateli," upřesňuje Paulina Patelka.

Populární na fóru