Dobře obalený byznys
Zatím poslední restaurace na našem trhu této celosvětově známé značky, která spolu se sítí McDonald´s patří mezi globálně nejúspěšnější franšízové koncepty, otevřela své dveře zákazníkům loni v prosinci, v Praze 6. Od září loňského roku tak šlo o pátou pobočku, která zahájila provoz na území našeho hlavního města. „Usilovně pracujeme na tom, abychom byli našim zákazníkům co nejblíže. V Praze už máme 37 poboček,“ říká Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Rakousko.
Od převzetí značky KFC nadnárodní společností AmRest v roce 1998 se restaurace objevují nejen ve velkých městech a na nejvytíženějších místech, ale i v menších obcích, například v Kladně nebo Třebíči. Také díky tomu se zaměstnancům konceptu daří ročně obsloužit opravdu velké množství zákazníků. Jen v uplynulých 12 měsících to bylo téměř 40 milionů, což představuje meziroční nárůst o čtyři miliony strávníků. „Letos jich čekáme 45 milionů,“ doplňuje Libor Hubík.
AmRest však není jen KFC. Tento provozovatel restaurací v regionu střední a východní Evropy vlastní franšízové licence i dalších celosvětově známých konceptů. V České republice se stará o rozvoj takových sítí jako jsou Starbucks, Pizza Hut a částečně i Burger King, jehož franšízové licence pro Česko vlastní i další subjekty. Dohromady provozuje AmRest v Česku 177 restaurací výše zmíněných značek. Kromě jichž zmíněných 105 provozoven KFC je to i 46 kaváren Starbucks, 12 poboček Pizza Hut a 19 Burger Kingů.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...