Dobře obalený byznys
Zatím poslední restaurace na našem trhu této celosvětově známé značky, která spolu se sítí McDonald´s patří mezi globálně nejúspěšnější franšízové koncepty, otevřela své dveře zákazníkům loni v prosinci, v Praze 6. Od září loňského roku tak šlo o pátou pobočku, která zahájila provoz na území našeho hlavního města. „Usilovně pracujeme na tom, abychom byli našim zákazníkům co nejblíže. V Praze už máme 37 poboček,“ říká Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Rakousko.
Od převzetí značky KFC nadnárodní společností AmRest v roce 1998 se restaurace objevují nejen ve velkých městech a na nejvytíženějších místech, ale i v menších obcích, například v Kladně nebo Třebíči. Také díky tomu se zaměstnancům konceptu daří ročně obsloužit opravdu velké množství zákazníků. Jen v uplynulých 12 měsících to bylo téměř 40 milionů, což představuje meziroční nárůst o čtyři miliony strávníků. „Letos jich čekáme 45 milionů,“ doplňuje Libor Hubík.
AmRest však není jen KFC. Tento provozovatel restaurací v regionu střední a východní Evropy vlastní franšízové licence i dalších celosvětově známých konceptů. V České republice se stará o rozvoj takových sítí jako jsou Starbucks, Pizza Hut a částečně i Burger King, jehož franšízové licence pro Česko vlastní i další subjekty. Dohromady provozuje AmRest v Česku 177 restaurací výše zmíněných značek. Kromě jichž zmíněných 105 provozoven KFC je to i 46 kaváren Starbucks, 12 poboček Pizza Hut a 19 Burger Kingů.
Zkušenosti z celého světa / V současnosti AmRest spravuje 2211 provozoven předních řetězců rychlého občerstvení a neformálních restaurací. Společnost působí v 26 zemích včetně Polska, České republiky, Maďarska, Bulharska, Srbska, Ruska a Spojených států. Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Mr. Kebab plánuje vstup do Česka
/20.10.2025
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Nejčtenější
Franšíza - co to je?
/09.01.2025
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Tomáš Větvička vyměnil cukrářskou dílnu za podnikání pod hlavičkou sítě Traficon. Jak zvládl přechod do nového oboru a co ho na práci nejvíc naplňuje?
„Od ledna 2026 budou vybrané produkty dostupné jen ve specializovaných prodejnách. To nám přináší výraznou konkurenční výhodu,“ říká master-franšízant Cbweed Riccardo Ghibellini.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...