Nové služby vydělávají i franšízantům

Starost o okolí / Franšízová síť Fitness Food Menu se při svém provozu zabývá také problematikou životního prostředí. Díky tomu získala také certifikaci Modrý Anděl. Navíc, veškeré plastové obaly, které značka využívá, jsou plně recyklovatelné.
Středa
29.01.2020
Franšíza Fitness Food Menu rozšiřuje svou síť i nabídku pro zákazníky. Uspět chce i v zahraničí.
 

Pobočková síť českého franšízového konceptu zaměřeného na poskytování služeb v oblasti zdravého a systémového stravování je na tuzemském trhu poměrně hustá. Podle její majitelky Lucie Volfové však stále existuje příležitost pro zájemce o podnikání v tomto oboru, který stále nabírá mezi koncovými zákazníky na popularitě. „Co se týče České republiky jsou místa, která nejsme schopni v rámci rozvozové trasy uspokojit, například Karlovy Vary, Teplice, Most, Louny, Velké Meziříčí a jiná menší okolní města,“ prozrazuje Volfová s tím, že dostatek prostoru, kde lze franšízovou pobočku otevřít, je také na Slovensku, v Německu a Polsku.

Cena licence závisí na velikosti regionu, v němž plánuje budoucí franšízant podnikat. Pohybuje se tak v rozmezí od 150 do 250 tisíc Kč. Průběžné měsíční poplatky, které pak franšízový partner v průběhu spolupráce hradí, činí 1000 až 10 tisíc Kč, maximálně však 1 % z obratu franšízanta. Konečná částka je stanovena na základě počtu zákazníků franšízanta za měsíc. Celková výše investice do otevření franšízové provozovny pak závisí na velikosti projektu, na kterém se zájemce o licenci s jejím poskytovatelem dohodnou.

Na přání zákazníků

Dobrou zprávou pro potenciální zájemci o licence je fakt, že podle vedení společnosti lze v celorepublikovém měřítku pozorovat každoroční nárůst zákazníků Fitness Food Menu. Také to motivovalo tvůrce konceptu k dalšímu rozšiřování nabídky služeb, a to na základě potřeb a přání zákazníků. Díky tomu vznikly nové programy jako například Low Carb nebo Muscle. Tým Fitness Food Menu se také začal více zaměřovat na moderní jídelníčky, které nutriční poradci sestavují na základě moderních, zahraničních trendů stravování.  

V obohacování nabídky, se kterou mohou franšízanti Fitness Food Menu oslovovat své potenciální klienty, chce vedení konceptu pokračovat i v letošním roce. „Naším cílem je neustále zlepšovat kvalitu našich produktů, zahrnout do nich nové moderní suroviny, nové produkty přímo z naší výroby, které se budou řadit do sekce výživových doplňků, zařadit nové programy zaměřující se také na děti, kde toto uvítají především ženy z řad našich zákazníků. Chceme také díky plánovanému marketingu zajistit osvětu ohledně zdravého životního stylu s co největším dosahem, tedy tak, abychom širokou veřejnost zasvětili do světa zdraví a krásy s FFMENU pomocí našich seminářů,“ prozrazuje Lucie Volfová s tím, že prostřednictvím seminářů mohou případné zákazníky oslovit také ve svých regionech, a to ve spolupráci s centrálou.

Další novinkou pro rok 2020 pak je rozšíření portfolia o nabídku zdravých cateringů. Ta míří za celou širokou veřejností. Firma je v současné době schopna zajistit catering až pro 300 lidí. Také tento „produkt“ mohou svým zákazníkům nabízet i sami franšízanti. Případnou objednávku pak předá franšízorovi, který se pak o její vyřízení postará. Pro franšízanty jsou tak tyto služby další možností, jak zvětšit své portfolio nabízených služeb, a tedy i potenciál zvýšení příjmů.


Sázka na propagaci / „Naším cílem je kapacitně naplnit všechny naše výrobny na maximum. Proto poprvé za naše působení na trhu chceme masivně podpořit marketingově a posílit tak celkový brand značky. Například našimi produkty na benzinových pumpách. Stali jsme se také hlavními partnery v projektu Proměna v Praze, která si chystá v březnu tohoto roku, kde jako Fitness Food Menu budeme účastníkům zajišťovat kompletní stravovací program,“ říká Lucie Volfová, majitelka Fitness Food Menu.