Učí, jak učit / Důležitou součástí procesu otevírání nové školy Maple Bear, je zaškolení jak jejího majitele, tak i učitelů. Síť má po celém světě tým 200 školitelů, kteří ve školách realizují počáteční několikatýdenní školení, ale nejen to. V průběhu roku se minimálně dvakrát vrátí na další průběžné školení. O obsahu školení rozhoduje Virtuální akademický ředitel a místní akademický tým na základě potřeb identifikovaných pro učitele.
pondělí
16.03.2020
Na 450 škol ve 22 zemích světa, to je Maple Bear Canadian School. Franšízanty hledá i v Česku.
 

Pro rozvoj na zahraničních trzích si tento kanadský vzdělávací koncept zvolil cestu franšízingu. Ve střední a východní Evropě by podle plánů vedení společnosti mělo vzniknout 50 vzdělávacích center, od mateřských škol až po ty střední. Pomoci s tím by na jednotlivých trzích měli právě franšízoví partneři.

Práce na realizaci plánu tým kanadské sítě již odstartoval. Na podzim loňského roku zahájila provoz škola v rumunském Sibiu. Tu budou letos následovat další mateřské a základní školy, a to v Rumunsku v Cluji a v Sofii v Bulharsku. „Náš vzdělávací model na bázi franšízy chceme nabídnout i v Česku a na Slovensku,“ říká Yann Bidan, generální ředitel Maple Bear pro střední a východní Evropu. V obou těchto zemích hledá jak master-franšízanty, kteří by se postarali o rozvoj konceptu na celém jejich území, tak i jednotlivé franšízanty, kteří by zahájili provoz školy nebo školky ve svém regionu.

Rozšíření nabídky díky franšíze

V současnosti se značce Maple Bear daří oslovovat dva typy partnerů. Na jedné straně to jsou majitelé již fungujících soukromých škol, kteří chtějí svým studentům nabídnout nejen bilingvní studium, ale i mezinárodní uznávanou metodiku výuky. Vedle toho pak jde o podnikatele či investory, kteří chtějí vstoupit do sektoru školství a hledají vhodný vzdělávací program. „Náš model může být také zajímavý pro stávající jazykové školy, které chtějí rozšířit své pole působnosti,“ doplňuje Bidan s tím, že školy Maple Bear nejsou mezinárodní, ale místní. Nabízejí totiž kanadskou metodiku dvojjazyčné výuky v kombinaci s místními osnovami.

A jaká investice na zájemce o pořízení franšízy Maple Bear čeká? Celkové náklady na počáteční investici začínají na 45 tisících eur za licenční poplatek a následné výdaje se mohou lišit zejména v závislosti na budově, zemi a rozsahu projektu. V současné době nabízí centrála 30% slevu na každého prvního franšízanta, který otevře první školu Maple Bear ve své zemi.


Fungující vzdělávací metodika / Podle mezinárodního hodnocení studentů OECD PISA se kanadský vzdělávací systém dlouhodobě řadí mezi pět nejlepších na světě. Srovnání PISA definuje dovednosti klíčové pro život a zkoumá, jak umíme v reálném životě využívat to, co jsme se naučili ve škole. Kanada se ve zmíněném žebříčku řadí na první místo mezi anglicky mluvícími zeměmi a pravidelně se objevuje před evropskými ekonomickými lídry, jako je Francie nebo Německo.