V první fázi 20 kosmetických center

Originální produkty / Značka No+Vello vznikla ve Španělsku v období krize v roce 2007. Dnes má více jak 1 000 poboček, v nichž používá pro všechny typy ošetření vlastní kosmetické přípravky, které pro ni dle požadavků vyrábí firma BIODERMA.
pondělí
18.05.2020
„Master-franšízant získá know-how firmy, která má po světě přes 1000 poboček," říká Petr Tuháček, ředitel firmy MORXIMO invest, která v ČR zastupuje španělskou značku No+Vello.
 

Značka No+Vello hledá na českém trhu zájemce o master-franšízovou licenci. Jaké podmínky by měl splňovat?
Společnost No+Vello je lídrem ve svém oboru, což je kosmetika. Po celém světě provozuje největší síť kosmetických center na světě, specializujících se na trvalou bezbolestnou depilaci a obličejové terapie. Od roku 2007 se značka, která vznikla ve Španělsku, rozšířila do 16 zemí světa a zákazníci ji najdou na třech kontinentech. Abychom navázali na úspěch značky v zahraničí, hledáme pro roli master-franšízanta někoho, kdo bude nejen kapitálově připraven na investici, ale pro koho bude obor péče o tělo stoprocentní náplní jeho života. Samozřejmě by to také měl být ambiciózní podnikatel, který koncept nejen převezme, ale hlavně ho bude chtít rozvíjet a rozšířit do celé republiky.

Máte již zájemce o master-franšízu?
Předání master-franšízové licence vnímám jako velmi zodpovědný krok, na který je třeba se velmi pečlivě připravit, a hlavně neuspěchat výběr budoucího master-franšízanta. Jde přeci jen o předání léty ověřeného byznysu, který bude moci rozvíjet po celém Česku. V současné době již s několika zájemci jednáme, tak uvidíme, jak vše dopadne.

Je možné, že se na trhu objeví podnikatel, který by pod touto značkou rád podnikal, stal se majitelem jedné franšízové pobočky, ale nemá dostatek financí a ani ambic, aby se ucházel o master-franšízu. Může se i přesto na Vás obrátit?
Samozřejmě. Pokud by někdo měl zájem provozovat vlastní kosmetické studio pod hlavičkou No+Vello, rádi mu s jejích rozjezdem pomůžeme. Faktem je, že i budoucí držitel master-franšízové licence bude mít zájem o budování dalších poboček prostřednictvím franšízantů. Orientační náklady spojené s otevřením jedné pobočky No+Vello se ohybují okolo 700 tisíc Kč. V této sumě jsou zahrnuty přístroje, vybavení, výzdoba interiéru a drobné stavební úpravy. Zájemcům o licence jsme také schopni pomoci se získáním prostředků pro financování investice.

Jaký pobočkový potenciál v České republice vidíte? Kolik kosmetických center No+Vello by zde mohlo vzniknout?
Na území České republiky by pro začátek mělo vzniknout minimálně 20 poboček, a to s ohledem na počet krajů a velikost, a tím pádem i vyšší potenciál Prahy a Brna. Budoucí master-franšízant by se měl v první fázi tedy soustředit na rozšíření sítě rozšířit do všech krajských měst. Poté se může s expanzí obrátit i do měst s 50 tisíci obyvateli.

Kde by se ideálně měly nacházet?
K výběru toho správného místa je třeba přistupovat individuálně. Nelze totiž jednoznačně říct, zda je lepší pobočku situovat do nákupního centra, či se jí bude lépe dařit v oblasti velkého sídliště nebo na pěší zóně. Každé takové místo má své pro a proti a rozdílná je i situace v jednotlivých městech. Se zájemcem o otevření franšízové pobočky se tak budeme otevřeně bavit o tom, jaký potenciál města v jeho regionu skrývají a jistě zvolíme to správné místo, kde se bude jeho byznysu dařit.

Jaké jsou plány konceptu No+Vello pro rok 2020?
V současné době je pro nás prioritou nalézt toho správného master-franšízového partnera a pomoci mu koncept převzít a nastartovat jeho další rozvoj tak, aby byl schopen využít příležitosti, které mu Česká republika nabízí.

Jak podle Vás expanzi ovlivní současná situace, kdy je řada kosmetických salonů v problémech kvůli vládním nařízením – ačkoli již mohou fungovat. Myslíte, si, že se nějakým způsobem „pročistí trh“ a případný zástupce mezinárodní značky bude mít výhodnější pozici?
Vládní nařízení pozastavila činnost v posledních měsících ve více oborech. Musím ale přiznat, že nyní po uvolnění a znovuotevření pozorujeme o služby našeho olomouckého kosmetického centra velký zájem. Objednávkový kalendář se velmi rychle zaplnil a tuším, že tento trend bude pokračovat i nadále. Z globálního hlediska jsem přesvědčen, že společnost No+Vello je celosvětově známá a silná, že ji krize způsobená pandemií nijak neovlivní. Vždyť faktem je, že značka No+Vello vznikla ve Španělsku v období krize v roce 2007. Dnes má více jak 1 000 poboček, které kromě Španělska a Česka najdou zákazníci například v Itálii, Rumunsku, Portugalsku, Velké Británii, Brazílii, Mexiku nebo Venezuele.


Příležitost pro byznys / „Držitelem master-franšízové licence se může stát kdokoli, kdo chce podnikat, být svým pánem a také má vztah k oboru péče o tělo. Potřebná počáteční investice do pořízení master-franšízové licence činí zhruba 2,5 milionu Kč, říká ředitel společnosti MORXIMO invest Petr Tuháček.