Zaměřeno na zákazníka / Mail Boxes Etc. pomáhá lidem a společnostem zvyšovat jejich produktivitu prostřednictvím outsourcingu procesů MBE Service Center, které neodpovídají jejich hlavním obchodním činnostem. Mottem společnosti je: „Usnadňujeme podnikání. Globálně ".
Středa
03.06.2020
Celosvětově úspěšná americká franšízová značka má zájem o vstup do Česka. Master-franšízanta zde hledá společnost Mail Boxes Etc.
 

Tisk, balící služby, vnitrostátní i mezinárodní přeprava, pronájem poštovních schránek, mikrologistika i virtuální služby – oblasti, ve kterých působí franšízový koncept Mail Boxes Etc. Na českém trhu chce vedení sítě najít partnera, který by zde brand rozvíjel. Ačkoli má společnost logicky největší pobočkovou síť v oblasti Severní Ameriky pod značkami PostNet a Alphagraphics, daří se jí i mimo ni. Ve více než 40 zemích v Evropě, Asii a Jižní Americe úspěšně funguje přes 1 600 MBE Center.

MBE staví na svých dlouholetých zkušenostech. Její kořeny sahají až do roku 1980, kdy byla v americkém San Diegu založena. Od té doby se z jejího konceptu stal jeden z největších a nejziskovějších franšízových systémů.

V roce 2001 byla firma zakoupena největší kurýrní společností na světě – UPS Inc. V roce 2009 pak rodinná italská holdingová společnost MBE Worldwide SpA se sídlem v Miláně v Itálii, která zahájila činnost v roce 1993 jako Mail Boxes Etc. prostřednictvím master-licence pro Itálii a následně Španělsko a Německo, získala celosvětovou síť servisních středisek MBE kromě center v Severní Americe.

V roce 2017 Skupina MBE převzala PostNet a Alphagraphics a rozšířila svou síť o více než 1 000 poboček. Spolu s PostNet a Alphagraphics má tak skupina MBE více než 2 500 poboček v 52 zemích po celém světě a ročně dosahuje obratu téměř 1 miliardy EUR. 

Příležitost rozvíjet nový byznys

Podle vedení společnosti se celý systém velmi dobře přizpůsobuje podmínkám trhu, na který vstupuje. A to díky široké škále poskytovaných služeb. „Právě přizpůsobení obchodního konceptu MBE místnímu trhu, bude jeden z nejdůležitějších úkolů, který na master-franšízanta čeká. Mezi jeho další funkce bude zodpovědný za školení a vedení kvalifikovaných pracovníků jeho centrály, otevření a správa pilotního střediska," upřesňuje Mariia Ilicheva​ z italské centrály MBE Worldwide S.P.A. Jako majitel master-franšízové licence bude oprávněn vyhledávat a uzavírat smlouvy s novými franšízanty, kteří by na českém trhu pod hlavičkou Mail Boxes Etc. rozvíjeli svůj byznys.

Investice, se kterou bude muset zájemce o master-licenci počítat, zahrnuje náklady na nákup exkluzivních master-licenčních práv pro danou zemi, otevření pilotního centra, založení a správu master-franšízového týmu a přizpůsobení modelů a systémů MBE. Samozřejmostí je také školení, které zajistí společnost MBE Worldwide v Itálii.


Zkušenost od sousedů / Kromě sousedních zemí jako jsou Německo a Rakousko, působí od roku 2014 značka Mail Boxes Etc. také v Polsku. Ke konci roku 2019 fungovalo na tamním trhu i díky franšízantům 27 poboček.