Franšíza bez licenčního poplatku

Finance na růst / Aby bylo možné ze strany vedení sítě „ufinancovat“ zejména plánovanou zahraniční expanzi, rozhodlo se vydat dluhopisy Saunia s ročním výnosem 6,25 %. Jde o dluhopisy s jmenovitou hodnotou 10 tisíc Kč, jejichž splatnost je 4 roky. Minimální investice do nich je 20 tisíc Kč. Objem emise činí 25 milionů Kč.
Středa
29.07.2020
Saunia chce být lídrem v provozování saunových světů nejen v Česku, ale i v Evropě. Pomoci růst mají síti i franšízanti.
 

Během roku 2019 se franšízovému konceptu Saunia podařilo otevřít 3 nové pobočky. Během letoška zahájily provoz dvě provozovny. V příštím roce by měla zahájit fungování jedna i v Karlových Varech, a to ve slavném hotelu Thermal. Celkem má síť na tuzemském trhu 11 poboček, které vybudovala během 7 let. A jak je jasné, chce i dál růst, a to i do zahraničí. Míří totiž na Slovensko a v plánu má i expanzi do Rakouska i Německa.

Na domácím trhu se koncept rozvíjí i prostřednictvím franšízových poboček. Svým franšízantům nabízí až čtyřnásobné zhodnocení jejich vložených zdrojů. Celkem 20 až 40 procent vstupního kapitálu by měl zájemce o franšízovou licenci investovat z vlastních zdrojů, zbytek je pak možné financovat půjčkou. Co se týče výše investice, činí zhruba 35 tisíc Kč za m2 saunového světa s tím, že jeho by měla být od 400 m2. Nacházet by se měla minimálně v okresních městech, ideálně v obchodních centrech. Důležité totiž je, aby bylo možné pro zákazníky v blízkosti pohodlně zaparkovat, což areály obchodních center umožňují.

Garantovaný výnos pro franšízanta je 1/120 z celkové investice. Majitel licence však může počítat i s dalšími výnosy, a to ve výši 10 % z hrubých tržeb. Vedení sítě s partnery uzavírá franšízovou smlouvu na dobu 10 let. Po jejím podpisu se franšízor postará o výběr toho správného místa pro nový saunový svět Saunia a také o uzavření smluv, včetně veškerých částí projektové dokumentace. Odpovědný bude také za kompletní vybudování, zprovoznění a další řízení franšízantovy pobočky. 


Komplikace kvůli omezení / Saunové světy Saunia musely od 13. března z důvodu vládních nařízení uzavřít své dveře klientům. Ke znovuotevření v omezeném režimu došlo 25. května, od 1. července se milovníci saunování mohou této aktivitě, která podle mnohých přispívá k posílení imunity, věnovat bez omezení.