Učení, zábava i byznys

Místo pro byznys / Franšízant Edukido může působit ve městech s minimálně 20 tisíci obyvateli. Praxe však ukazuje, že kurzy fungují také ve venkovských oblastech. Největší území, na kterém může franšízant působit, by mělo mít podle vedení konceptu až 140 tisíc obyvatel.
Středa
16.09.2020
Stavebnice LEGO nepřináší dětem jen radost ze hry. Mohou být i zdrojem nových vědomostí. Sází na to franšíza Edukido.
 

Škola hrou je dle zkušeností pedagogů tím nejefektivnějším způsobem vzdělávání. Franšízových konceptů, které se právě na učení dětí zábavnou formou specializují, u nás funguje hned několik. A další o vstupu na český trh vážně uvažují. Jedním z nich je i původem polská vzdělávací síť Edukido. Ta se zaměřuje na organizaci a vedení kurzů pro děti od 3 do 12 let.

Franšízanti Edukido, kterých je na domácím trhu více jak 60, pořádají kurzy ve školkách a školách, případně i na akcích jako jsou oslavy narozenin. Učební osnovy, které jsou do lekcí implementovány, vždy vychází ze školních osnov platných na daném trhu. Kurzy Edukido tak lze chápat jako rozšíření školního vzdělávání. To vše s důrazem na týmovou práci.

Své místo na trhu si chce Edukido vydobýt i u nás. Podnikatelům, co chtějí působit v oblasti vzdělávání nabízí možnost stát se master-franšízovým partnerem, tedy tím, kdo bude zodpovědný za rozvoj tohoto konceptu v celé České republice. Příležitost je tu však i pro ty, co si na takto velkou roli netroufnou. Je totiž možné pořídit si jen jednu franšízovou licenci na předem domluvené exkluzivní území s tím, že franšízant, bude mít do budoucna možnost se v případě zájmu ucházet o master-franšízovou licenci. Nebude již vstupovat do neznámého byznysu, ale bude vědět, jak funguje.

Bližší informace však může získat mnohem dřív. Zástupci Edukido se totiž představí na blížícím se varšavském franšízovém veletrhu, který se uskuteční od čtvrtka 15. do soboty 17. října v Paláci kultury a vědy. „Velmi se těšíme na zájemce o licence z České republiky. Díky varšavskému veletrhu máme skvělou příležitost potenciální franšízanty seznámit s celým naším konceptem a odpovědět jim na otázky, které je v souvislosti s ním napadají,“ říká Joanna Małek, Key Account Manager společnosti Edukido.    


Náklady podnikání / Investice pro individuálního franšízanta je tvořena třemi částmi. První z nich je vstupní poplatek, který se liší v závislosti na velikosti území, pro kterou získá franšízant exkluzivitu. Nutnou investicí je také zakoupení sad stavebnice LEGO, která je hlavní pomůckou při vzdělávání dětí ve věku 3 až 12 let. Dalším poplatkem, který na něj čeká, je pak poplatek za marketingové materiály.