Do Paříže za franšízou v roce 2021

Využitý potenciál / Účast na tak velkém veletrhu, jako je ten pařížský, je i pro tuzemské franšízové koncepty šancí, jak nalézt partnery i v jiných zemích a znovu tak nastartovat svůj rozvoj, který byl mnohdy současnou situací zpomalen. Fakt, že se majitelům franšízových konceptů účast na pařížském veletrhu vyplatí dokládají i statistiky. Podle nich totiž 75 % vystavovatelů uzavřelo přímo na místě dohodu se zájemci o franšízovou či master-franšízovou spolupráci, která vedla k vytvoření či širšímu rozvoji franšízové sítě.
Pátek
09.10.2020
Varšavský franšízový veletrh začne za týden, ten pařížský se však letos neuskuteční. Situace kolem pandemie COVID-19 donutila organizátory změnit plány.
 

Vzhledem k nejnovějším epidemiologickým opatřením francouzského ministerstva zdravotnictví oznámili organizátoři pařížského franšízového veletrhu „Reed Expositions France“ a „French Franchise Federation“, že veletrh naplánovaný na začátek října, nebude přeložen na pozdější letošní datum, ale s definitivní platností se letos neuskuteční. Tedy ve formátu, v jakém jej všichni známe.

Opatření francouzské vlády zakazují shromáždění více než 1 000 lidí, tudíž neexistují optimální podmínky pro tak velkou akci, jakou pařížský franšízový veletrh je. Jde totiž o největší franšízovou akci v Evropě. Každý rok se na ní objeví více než 550 vystavovatelů z řad franšízových konceptů. Poradenských společností, bank, právníků, franšízových asociací. V průměru veletrhem během jeho konání projde více než 35 tisíc lidí z celého světa. Koná se tradičně na konci března. Kvůli pandemii koronaviru byl již dvakrát odložen – na konec května a na začátek října. Poslední vývoj událostí však přiměl k nesnadnému rozhodnutí.

„Konečné odložení akce je velkým zklamáním pro všechny vystavovatele, kteří trpělivě čekali, a všechny týmy, které letos pracovaly na pořádání veletrhu. Děkujeme partnerům a všem 367 vystavovatelům, kteří byli připraveni se 39. ročníku zúčastnit. Tato situace, ve které jsme se všichni ocitli, jasně ukázala ducha solidarity ve franšízingu. „Franchise Expo Paris“ tu stále je bez ohledu na to, že letos neproběhne. Těšíme se na vás v roce 2021 a již nyní pracujeme na tom, aby ten příští ročník výjimečný,“ prozradila Sylvie Gaudy, ředitelka franšízy v Reed Expositions France.

Podle našich posledních informací se však uskuteční Franchise Expo Online, a to v termínu od 26. do 28. října. Tato vytvořená platforma sdružuje vystavovatelů z 90 odvětví s kandidáty na franšízanty, budoucími franšízory, investory či master-franšízanty. Ti tak mají příležitost setkat se tváří tvář prostřednictvím videa.

Naopak cestu do Polska mají občané České republiky otevřenou zatím bez omezení. Mají tak možnost vyrazit směr Varšava a navštívit 15. října největší franšízový veletrh v regionu CEE.


Informace pro úspěch / Tradiční součástí veletrhu jsou i franšízová školení a přednášky, na nichž uchazeči o licence získají užitečné informace – například na co si při výběru franšízy dát pozor, co by měla obsahovat franšízová smlouva nebo jak správně na byznys plán. Ty se sice v online „verzi“ neobjeví, těšit se však na ně můžete příští rok.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017