Jasná pravidla / Franšízový koncept TAB Board, jenž vznikl v 90. letech minulého století ve Spojených státech amerických, má nastavené procesy, kterými musí budoucí franšízant projít. Podmínkou je absolvování školení, na kterém prokáže schopnost pracovat s podnikateli, řídit zasedání TAB Board a vést i následný koučink.
pondělí
11.01.2021
Situace spojená s dopady ekonomických kroků vlády odkryla potřebu a výhody spolupráce mezi podnikateli. Proto chce TAB Board intenzivněji expandovat s franšízanty do nových regionů.
 

Během roku 2020 franšízová síť podnikatelských boardů TAB Board, které majitelům malých a středních firem nahrazují zasedání managementu či představenstva, rostla jak v Česku, tak i na Slovensku. V tuzemsku získala 3 nové franšízanty, což je v této době, kdy jsou možnosti setkávat se a školit nové členy týmu poměrně ztíženo vládními opatřeními i stavem epidemiologické situace. Na Slovensku se pak franšízová rodina rozrostla o 2 nové členy. Nově se tak na podporu v rozvoji a strategickém řízení byznysu mohli spolehnout podnikatelé z regionu Praha-Jih, Brno-venkov, Blansko, Prostějov a Vyškov či v Plzeňském kraji.

„Jsme velmi rádi, že se nám i v tomto složitém a turbulentním roce dařilo růst a obsazovat další regiony. Díky tomu totiž můžeme podat pomocnou ruku a nabídnout podporu podnikatelům, kteří se ocitli v komplikované situace a možná poprvé zjistili, že i když mají zaměstnance a kolegy, jsou na své podnikání de facto sami. Právě to je totiž důvod, proč se stávají členy našich boardů,“ říká spolumajitel master-franšízové licence TAB Board pro ČR a SR Petr Škabrada s tím, že od majitelů malých a středních firem opravdu často slyší, že nemají nikoho, s kým se mohou kompetentně poradit i dostatečně podělit o své problémy a pocity v podnikání. A to je zejména v momentě, kdy musí činit zásadní rozhodnutí a aktivně řešit vzniklé problémy. Ještě více to platí právě v době, kdy se musí vypořádat se současnou krizí způsobenou COVID.

Nástroje na míru

V momentě, kdy podnikatel řeší konkrétní problém, je potřeba mít se na koho obrátit a získat nestrannou zpětnou vazbu i jiný úhel pohledu na možná řešení. A právě ten členové podnikatelských TAB Boardů získávají při zasedání Boardů, a to i společně s konkrétními radami. Rychleji tak nachází efektivní řešení, správně se rozhodují „co, kdy a jak“ udělat, nebo změnit ve své firmě, aby se mohla dále rozvíjet. „Naším cílem tak je zprostředkovat možnost zapojit se k podnikatelům ze všech regionů. Proto hledáme franšízové partnery, kteří budou ve svých oblastech organizovat a řídit zasedání boardů a poskytovat individuální koučink svým členům. To vše s využitím exkluzivních sofistikovaných nástrojů, které koncept TAB Board se svou více jak 30letou zkušeností vyvíjí a poskytuje všem svým franšízantům,“ doplňuje Škabrada.

Zájemci o získání franšízové licence TAB Board, a tedy i franšízanti nejčastěji pochází z řad zkušených konzultantů, business koučů, senior manažerů či úspěšných podnikatelů. Ti tak při práci v rámci konceptu TAB Board zužitkovávají své dlouholeté zkušenosti a pomáhají rozvíjet a řídit byznys svým členům. Dobrou zprávou pro případné uchazeče o podnikání pod hlavičkou TAB Board je, že jako franšízant nemusí rozumět všem tématům, která se na zasedáních podnikatelských boardů probírají. Pravdou totiž je, že většina odpovědí na konkrétní otázky a výzvy členů přichází řízeným – facilitovaným způsobem od ostatních majitelů firem, kteří v boardu zasedají.


Aktivita rozhoduje / Majitel franšízové licence TAB Board může počítat s trvalým měsíčním příjmem, který poroste v závislosti na rozvoji jeho byznysu. To vše s podporou poskytovatele franšízy a jeho týmu.