Blíž k zákazníkům během lockdownu

Šance pro franšízanty / V Česku by měly v následujících letech vzniknout maximálně jednotky nových prodejen Yves Rocher. Trh je zde saturovaný. Pokračuje také převod již otevřených prodejen, které jsou dnes vedeny jako firemní, do rukou franšízantů.
pondělí
01.03.2021
Franšízovou síť Yves Rocher čeká v letošním roce optimalizace a modernizace. Značka chce ještě více podpořit svůj ekologický přístup.
 

Loňský rok byl pro franšízový koncept Yves Rocher z důvodu pandemie a všech omezení maloobchodu náročný. Důležité tak bylo i v době uzavření obchodů udržovat kontakt se zákazníky, což se podle vedení konceptu díky silné komunikaci a marketingovým nástrojům podařilo. „Zavedením služby Klikni a vyzvedni ve vybraných obchodech, stejně tak donáškovou službou jsme se ještě více přiblížili našim zákazníkům během doby, po kterou nemohli navštívit naše obchody,“ říká Miroslav Kubricht, managing director Yves Rocher pro ČR, SR a Maďarsko.

Podporu v těchto nelehkých časech potřebovali i samotní majitelé franšízových prodejen této kosmetické značky. V první řadě jim franšízor pomohl finančně, a to například prostřednictvím odpuštění platby měsíčního nájmu či odložením plateb faktur za zboží. Cílem těchto kroků bylo, aby cash flow franšízantů bylo schopné dostát závazkům od dalších dodavatelů služeb. Mimo finanční rámec realizoval franšízor se svými franšízanty dvoutýdenní pravidelná online setkání, během nichž sdíleli aktuální informace z oblasti práva nebo dotačních programů. Ani to však samozřejmě nezabránilo určitým ztrátám. „Finanční dopad komentovat nebudu. Nicméně, v obecné rovině se dá říct, že bez pomoci mateřské firmy by byla situace značně složitější,“ připouští Miroslav Kubricht.

Plány pro letošní rok jsou jasné. Vedení sítě na českém, slovenském a maďarském trhu se chce během letoška zaměřit na její optimalizaci a modernizaci. Všechny obchody budou vybaveny LED světly, aby značka Yves Rocher ještě více podpořila svůj ekologický přístup. I nadále se bude také věnovat propojování offline světa kamenných obchodů se světem onlinu. A mimo hru není ani rozšiřování sítě, společnost totiž zaznamenala zvýšený nárůst o franšízové licence.


Obchod na očích / Prodejny Yves Rocher mohou vznikat i v menších městech, a to těch s více jak 50 tisíci obyvateli na frekventovaných místech v centru měst, na pěší zóně či v nákupním centru.

Populární na fóru