Práce s lidmi je v mém podnikání základ

Body pro franšízu / Minimální finanční zátěž na rozjezd podnikání, zavedený sortiment a provozovny. Právě takové výhody vidí jablonecká franšízantka u sítě Traficon. V současné době prochází pobočky sítě remodelingem.
Středa
05.05.2021
Franšízantkou Traficon je Žaneta Funkeová více než 9 let. Co nejvíce oceňuje na podnikání pod hlavičkou zavedeného konceptu?
 

Provozovatelkou vlastní prodejny tabáku a tisku Traficon se stala Žaneta Funkeová v momentě, kdy převzala již zavedenou pobočku v Jablonci nad Nisou, kterou zhruba 2 roky vedla její matka. Pro Žanetu to nebyl krok do neznáma, protože své mamince s vedením a samotným prodejem v trafice pomáhala, zatímco se věnovala studiu na obchodní škole.

To ji připravilo na její budoucí podnikání. Jak sama říká, na začátku se nepotýkala s žádnými problémy. Svou roli v tom jistě sehrál i franšízor. „Na samém začátku jsem získala veškeré technické vybavení provozovny. Velkou přidanou hodnotou být součástí sítě Traficon pak vidím ve spolehlivých dodávkách sortimentu, který máme na prodejně,“ říká jablonecká franšízantka s tím, že investiční náklady, které na franšízové partnery této značky čekají, nejsou nijak vysoké.

K dispozici franšízantům je regionální manažer, který nejen kontroluje fungování trafiky, ale je vždy připraven společně s franšízanty řešit problémy, které v jejich podnikání mohou nastat. Další podporu pak představuje inventurní tým, který zabezpečuje inventury na prodejnách. Inventury jsou prováděny při plném provozu prodejny, franšízant tak nepřichází o své zákazníky.

Aktivní přístup k zákazníkům

Smlouvu s franšízovými partnery uzavírá společnost na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Partnerům nabízí vedení společnosti také možnost provozovat více poboček. Franšízu Traficon by Žaneta doporučila lidem, kteří nechtějí svůj pracovní život trávit v zaměstnání, chtějí budovat něco svého, začít podnikat, ale nemohou, nebo se obávají, do rozjezdu svého byznysu investovat velké finanční částky. A na co by se měli uchazeči o licence připravit?

„Je to práce s lidmi. Budoucí franšízanty by tak měla bavit a měli by také mít obchodního ducha. Nesmí se bát aktivně oslovovat zákazníky s nabídkami doplňkových produktů, velmi dobře znát své stálé zákazníky, vědět, kteří z nich mají rádi dárky, nebo další prodejní akce,“ vysvětluje Žaneta Funkeová s tím, že někdy se mohou franšízanti setkat s problémy při hledání kvalitních brigádníků, kterých je na trhu často nedostatek. V tomto případě jim pomáhá HR oddělení firmy Traficon.


Odolné podnikání / „Pandemie se mého podnikání nijak výrazně nedotkla, zejména proto, že jsme mohli mít otevřeno. Naopak pozitivně zapůsobilo uzavření hranic s Polskem, kam lidé často jezdili nakupovat levné cigarety a tabák,“ říká Žaneta Funkeová, franšízantka Traficon v Jablonci nad Nisou.