Vklad do budoucnosti / Zájemce o rozjezd podnikání pod značkou Brick By Brick zaplatí za licenci částku začínající na 49 tisících Kč dle velikosti regionu. Dalších zhruba 100 tisíc Kč pak franšízant investuje do otevření centra.
Středa
27.10.2021
Značka Brick By Brick míří do větších českých měst. Jaké podmínky musí splnit budoucí franšízanti?
 

Uplynulé měsíce poznamenané pandemií byly pro vzdělávací koncept Brick By Brick zejména o stabilizaci a vypořádání se s nastalou situací, která omezila fungování všech poboček a franšízantů. Jak prozrazuje Branch Manager Brick By Brick Braňo Peľák, v současné době je situace již klidnější, i když je pravdou, že stále nějaká omezení platí.

Lépe se tak daří franšízovým partnerům, kteří provozují vlastní centrum Brick By Brick. „Pandemie zkomplikovala fungování kroužků ve školách a školkách. Někteří ředitelé škol jsou logicky opatrní a neradi poskytují prostory pro kroužky, a to i když jsou školy již otevřené,“ vysvětluje Braňo Peľák s tím, že výhod, ze kterých mohou franšízanti s vlastním centrem profitovat, je více. Kromě kroužků pro děti ve věku od 3 do 10 let mohou klientům nabízet i další služby jako například babysitting, pořádání narozeninových oslav nebo příměstských táborů.

Jižní Čechy a Morava

Jedna z takových poboček aktuálně hledá svého nového majitele. Nachází se v centru Písku a funguje od roku 2019. Zájemce o její převzetí získá příležitosti vzdělávat děti pomocí všemi oblíbené stavebnice LEGO, a rovnou i studenty, zejména z řad předškoláků. „Od původního majitele je za 100 tisíc Kč k odkoupení zařízená provozovna včetně nábytku a boxů Brick By Brick s originál LEGO stavebnicemi,“ prozrazuje Peľák. Potenciální písecký franšízant pak může těžit také z toho, že v centru dobře fungují právě narozeninové oslavy a babysitting. V prostorách je díky malé tělocvičně také možné provozovat cvičení pro děti.

Do svého týmu však společnost Empire CZ, která za konceptem Brick By Brick stojí, hledá i další franšízanty z nových regionů. Zastoupení chce mít ve větších českých městech jako je například Brno, Ostrava nebo Zlín. Od svých franšízových partnerů očekává, že se budou naplno věnovat konceptu Brick By Brick a chtít vybudovat příjemné a zábavné místo pro děti.


Zisk po celý rok / Podnikání franšízantů Brick By Brick se neomezuje jen na školní rok. V období prázdnin mohou například pořádat příměstské tábory nebo narozeninové oslavy.