Kvalita na prvním místě / Chléb, pečivo i další sortiment vyrábí společnost Náš chléb ručně z přírodních surovin. Co se týče chleba, v nabídce má 20 druhů.
pondělí
01.11.2021
Franšízový koncept Náš chléb vaše pekárna nabízí zájemcům o licence 2 typy franšíz. Kolik musí investovat?
 

Rodinné pekařství Náš chléb vaše pekárna působí na českém trhu od roku 1998. Nyní se společnost rozhodla expandovat prostřednictvím franšízových partnerů. Mezi nejdůležitější aspekty, které při výběru franšízantů vedení společnosti v první fázi expanze posuzuje, je velikost a umístění prodejny a také vzdálenost od výrobny v Jablonci nad Nisou.

Cílem franšízora, která má v Česku momentálně 48 vlastních a 5 franšízových poboček, je zejména dodávat svým franšízantům kvalitní produkty. A to může garantovat v momentě, kdy si franšízoví partneři chtějí otevřít si vlastní pekařství pod značkou Náš chléb v maximální vzdálenosti cca 130 km od jablonecké pekárny. V případě, že by franšízor viděl potenciál růstu i ve vzdálenějších oblastech, počítá s možností, že by v nich otevřel vlastní výrobnu tak, aby byla kvalita udržena.

Kvalita našich produktů je pro náš koncept naprosto zásadní. Dodržujeme proto přísné postupy od výběru surovin přes proces pečení a expedici. Pracujeme s těmi nejkvalitnějšími surovinami a jelikož naše produkty jsou ruční výroby, tak každý produkt projde kontrolou našich pekařů, poté expedientů a na závěr kontrolou na prodejnách,“ vysvětluje specialista pro franšízing konceptu Náš chléb Petr Adámek.

Vlastní sortiment ve franšíze

Podnikatelům, kteří by chtěli svou budoucnost spojit s touto značkou, nabízí franšízor 2 typy spolupráce. V rámci plné franšízy vstupuje franšízant do spolupráce s vlastním místem a IČ. Franšízor zajistí interiérový návrh, dodávky pekárenských výrobků, produktů od prověřených regionálních farmářů. Je zde možnost vlastních doplňkových produktů. V rámci spolupráce získává franšízový partner i marketingovou podporu, pravidelná školení a poradenství. Poloviční franšíza znamená, že franšízor vybaví novou pobočku a dodá potřebné zboží. Franšízant v tomto momentě pak vystupuje jako nájemce. Požadavky na místo jsou individuální a k výběru lokality vždy dochází po analýze daného místa a domluvě mezi franšízorem a franšízantem.

Uchazeč o licenci by měl mít čistý trestní rejstřík a také chuť se učit novým věcem. „Hledáme zejména franšízanty, kteří mají chuť podnikat v našem oboru. Lidi, kteří mají nadšení, nebojí se výzev a rádi se učí novým věcem. Naprosto stěžejní pro nás je, aby franšízant fyzicky trávil čas na prodejně. Chceme, aby pro naše franšízanty byla radost na prodejně být a vytvářet si vztah se zákazníky,“ doplňuje Adámek.

Samozřejmostí by mělo být, že bude mít zajištěný dostatečný kapitál pro začátek podnikání. Investice do franšízy se pohybuje od 350 do 750 tisíc Kč. Konečná částka závisí na velikosti prodejny a také lokalitě, ve které se nachází. Cena licenčního poplatku je 50 tisíc Kč.


Franšíza k vidění / Franšízové pobočky konceptu Náš chléb momentálně fungují v Litoměřicích, Terezíně, Lysé nad Labem, 2 najdou zákazníci také v Praze.