Otevíráme vzdělávací kroužky pro děti

Náplň podle věku / Bricks 4 Kidz má k dispozici 90 projektů pro školky s LEGO Duplo, 180 projektů pro školy s LEGO Technics a 36 projektů robotiky s využitím LEGO Mindstorms EV3.
Pátek
14.01.2022
Investice rodičů do mimoškolního vzdělávání jejich dětí rostou, stejně jako počet franšíz v tomto oboru. Patří mezi ně i Bricks4Kidz.
 

Aktuálně má tento síť Bricks4Kidz v Česku 9 poboček, které se zaměřují na vzdělávací aktivity pro děti. Jednotlivé programy pracují se stavebnicemi LEGO, ze kterých děti staví speciálně navržené modely, což jim přináší vzdělání formou hry, a navíc rozvíjejí svou tvořivost a jemnou motoriku. Pobočky najdeme například v Praze, Olomouci, Ostravě nebo v Hradci Králové. Cílem značky je koncept v Česku i nadále rozšiřovat, a to prostřednictvím franšízových licencí.

Pro podnikání s Bricks 4 Kidz není potřeba mít dlouholeté zkušeností nebo nějaké speciální dovednosti. Poskytovatel licence totiž zajišťuje kompletní vzdělávací program. Nejdůležitější jsou tak pro franšízanta jeho organizační schopnosti a vůle věnovat dostatek času svému podnikání. Vedení konceptu totiž do svého týmu hledá franšízanty, kteří mají kladný vztah k dětem, jsou organizačně schopní, nebojí se jít do podnikání naplno a přicházet s vlastními nápady. Franšízantem se může stát například i jazyková škola, která díky programům Bricks 4 Kidz může rozšířit nabídku svých služeb.

Kroužky, oslavy i teambuildingy

Investice do rozjetí podnikání pod hlavičkou této značky začíná na 240 tisících Kč. Výhodou pro franšízanty je fakt, že k provozování činnosti nepotřebují vlastní prostory. Je možné si je pronajmout například ve školních zařízeních nebo domovech dětí a mládeže. Aby byl zajištěn bezproblémový chod franšíz, požaduje poskytovatel licence, aby se franšízant zavázal k tomu, že se bude rozvoji svého podnikání s Bricks4Kidz věnovat alespoň 30 hodin týdně. Pokud by majitel franšízy nemohl tuto časovou dotaci zajistit, musí si najmout manažera, který absolvuje veškerá potřebná školení Bricks4Kidz.

Podnikání franšízantů není omezeno jen na organizaci již zmíněných kroužků pro děti, které probíhají zejména během školního roku. Aktivní franšízanti Bricks4Kidz totiž nabízí i další aktivity jako jsou například narozeninové oslavy nebo příměstské tábory. Svými programy oslovují i firemní klienty. Nabízí jim totiž možnost absolvovat teambuildingy, které mohou pomoci při stmelování týmů, a to zejména při plnění úkolů a realizací projektů, to vše s využitím stavebnic LEGO.     


Vizitka Bricks4Kidz

  • Počet poboček: 9
  • Počáteční investice: od 240 tisíc Kč
  • Lokalita: oblast s více jak 60 tis. obyvatel

Rychlý start / Po podpisu franšízové smlouvy může franšízant počítat se zahájením svého podnikání v horizontu 1 až 2 měsíců po dokončení svého vzdělávacího kurzu.