Široký sortiment / Kromě spodního prádla nabízejí obchody Esotiq také kolekci lounge-wear, pyžam, plavek a kosmetiky.
pondělí
02.05.2022
Značka Esotiq & Henderson usiluje o vstup na český trh. Je novinkou v Katalogu franšíz.
 

Na domácím polském trhu najdou zákazníci 250 prodejen spodního prádla Esotiq. Prostřednictvím franšízingu působí i za hranicemi Polska, a to v Německu, Estonsku, Lotyšsku a Litvě. Nyní chce značka otevřít své pobočky i v Česku. Pomoci by jí s tím měli franšízoví partneři.

Ti nemusí mít pro zisk franšízové licence žádné zkušenosti s podnikáním. Vše potřebné pro úspěšné fungování obchodu Esotiq se naučí v rámci školicího programu. Pro franšízora je tak zejména důležité najít partnery, kteří jsou připraveni se zavázat k tomu, že aktivně povedou svou pobočku a budou ji provozovat v souladu se standardy celé sítě.

Prodejna jako výstavní skříň

Důležitou součástí dodržování linie celé sítě jsou jednotlivé pobočky. Vzhledem k tomu, že cílem franšízora je, aby byl styl obchodů jednotný, využívají franšízanti při úpravě svých prostor služeb designérů franšízora. Ti dokáží zrealizovat realizovat design prodejny včetně nábytku, pultů, rozmístění osvětlení atd. Jejich úkolem je vytvořit takové prostředí, v němž se budou zákazníci cítit komfortně, a zároveň bude možné v něm vystavit zboží tak, abych lákalo ke koupi.

Investice, která na budoucí franšízanty sítě Esotiq čeká, závisí zejména na stavu prostor, rozsahu nutných změn nebo zemi, ve které bude jeho obchod fungovat. Investiční náklady spojené s vybavením činí zhruba 225 EUR/m2. Optimální velikost prodejny Esotiq se pohybuje mezi 50 až 100 m2. Měla by se nacházet v centru města, na hlavní obchodní třídě nebo v obchodním centru.

Podpora franšízora se nevztahuje jen na období předcházející samotnému otevření obchodu. Franšízant se na ni může spolehnout během celé doby spolupráce. Kromě předání know-how, nejrůznějších školení pro franšízanty i jejich personál, včetně například školen bra-fitting, je jim například k dispozici i tým lidí, který jim pomůže například při správě marketingových akcí nebo při aranžování výkladních skříní a kolekcí v prodejně, včetně asistence při vystavení zboží na věšáky i vyhrazeného nábytku. 


Vím a vydělávám / Esotiq klade velký důraz na podporu prodeje prostřednictvím školení zaměstnanců, sdílení jedinečného know-how a vývoje sortimentu ve spolupráci s předními odborníky v módním průmyslu.