Vlastní trafika bez investice

Zaměřeno na zákazníky / Cílem Relay je, aby se partner mohl co nejvíce soustředit na zákaznický servis, který je alfou a omegou úspěšného podnikání. Také proto mu pomáhá s administrativou.
Středa
05.10.2022
Partnerská síť Relay každým rokem roste. Od prosince loňského roku zahájilo provoz 6 nových poboček. Jak naskočit do podnikání s touto značkou?
 

Díky rozšíření počtu partnerských poboček má síť prodejen tisku a tabáku Relay na trhu aktuálně 149 obchodů. Najít je zákazníci mohou ve větších i menších městech. Zájemci o podnikání s touto značkou musí počítat s tím, že cílem společnosti je najít takové partnery, kteří se budou aktivně podílet na vedení své prodejny.

Rozjezd podnikání se značkou Relay není pro partnery nijak zvlášť náročný. Od poskytovatele licence totiž kromě know-how potřebného k úspěšnému vedení jejich prodejny získají plně vybavenou prodejnu. Jejich úkolem je pak vést ji podle standardů sítě. Jsou odpovědní za personální řízení pobočky, rozhodují o výši objednávek jednotlivých položek, vedou skladové hospodářství a další činnosti spojené s provozováním obchodu. Co se administrativních povinností týká, při jejich plnění se může spolehnout na podporu ze strany franšízora. Důvodem toho je fakt, že by je tyto činnosti neměly příliš zatěžovat, aby se mohli soustředit na péči o koncové zákazníky.

Faktem totiž je, že právě výsledky jednotlivých poboček ovlivňují příjmy jejich provozovatelů. Pravidelně totiž dostávají % z prodeje, který jejich provozovna realizovala. Zároveň jim také náleží podíl ze zisku ze služeb terminálu Sazka nebo provize z dalších služeb nabízených na prodejně. Příjemnou zprávou pro ty, co přemýšlí o vstupu do sítě Relay může být to, že poskytovatel licence nevyžaduje po svých partnerech žádné finanční prostředky pro rozjezd samotného podnikání. Prostory k provozování a jejich kompletní vybavení totiž zajišťuje společnost Lagardere Travel Retail.


Dostatek lidí jako základ / Pro svou expanzi vyhledává Relay především lokality s potenciálem kupní síly. Jsou to například nově vznikající kancelářské komplexy, nemocnice nebo vlaková nádraží.