Ocenění za rozvoj dětí v IT

Náskok v IT / Kurzy Coding Giants jsou určeny dětem a studentům ve věku 7-19 let, rozděleným do věkově odpovídajících skupin.
Čtvrtek
13.10.2022
Franšíza Coding Giants získal na domácím trhu ocenění v rámci soutěže Podnikatel roku 2021. Z tohoto úspěchu mohou těžit i podnikatelé v Česku.
 

Technologie mají na podnikání stále větší vliv, proto se vyplatí začít je zkoumat co nejdříve. To si uvědomuje stále více lidí, o čemž svědčí rostoucí obliba kurzů programování pro děti a mládež. Díky tomu představuje byznys v této oblasti zajímavou příležitost, třeba pro ty, kteří by rádi podnikali se zkušeným partnerem v zádech. A to díky franšízovému konceptu Coding Giants, který u nás hledá master-franšízanta, jenž by se postaral o rozvoj sítě na celém našem území.

Kromě toho však vedení společnosti umožňuje navázat i další formy spolupráci. Příležitost se tak nabízí i zájemcům, kteří by chtěli otevírat jednu nebo více škol. Mimo to se součástí sítě může stát i Area Development Manager, který stejně jako master-franšízant získává partner územní exkluzivitu a je oprávněn k prodeji subfranšízových licencí. Počáteční investice začíná na 8 tisících eur. Pravidelné franšízové poplatky je pak pohybují v rozmezí 7,5 až 12 procent z obratu. Konečná výše poplatků se odvíjí od lokality a také franšízovém modelu, který si partner konceptu zvolí.

Zkušenosti jako výhoda, ne nutnost

Od navázání spolupráce s tuzemskými franšízovými partnery si polská centrála slibuje mimo jiné to, že bude moci expandovat na nové teriorium a také těžit z jejich znalosti místního trhu. Úkolem franšízanta je zajistit prostory, ve kterých bude výuka studentů ve věku 7 až 19 let, realizovat. Ty by měly mít 30 až 40 m2 a nacházet se v atraktivních lokalitách. Není nutné, aby se jednalo o vlastní prostory franšízanta, je možné si je i pronajmout.

U svých franšízantů nevyžaduje poskytovatel licence zkušenosti s vedením firmy nebo manažerské zkušenosti v korporátním prostředí. Pokud je však uchazeč má, představuje to pro něj jistou výhodu, zejména v jeho dalším případném působení pod značkou Coding Giants. Stejně tak není třeba, aby měl budoucí franšízant znalosti týkající se programování a celého IT trhu. I když i ty jsou výhodou.


příspěvek budoucím generacím / Dawid Leśniakiewicz, Piotr Pełka, Sebastian Langa a Radosław Kulesza, majitelé společnosti Coding Giants s oceněním EY Podnikatel roku 2021 v Polsku.