Sázka na zkušenost / O licenci Body Express mohou usilovat podnikatelé se zkušenostmi s řízením lidí a poskytováním služeb, manažeři z podobné oblasti podnikání, nebo firmy či živnostníci působící ve stejném nebo blízkém oboru.
pondělí
31.10.2022
Franšíza Body Express sází na franšízanty s manažerskými zkušenostmi. Pobočky mohou otevírat ve městech s více jak 10 tisíci obyvateli.
 

Zatím poslední studia Body Express, a hned dvě, otevřela dveře svým zákazníkům v 50tisícových Teplicích v říjnu. Tím by ale rozšiřování sítě, která aktuálně čítá 28 převážně franšízových poboček, pro letošní rok končit nemělo. V přípravě jsou aktuálně další tři provozovny v Praze.

Mohlo by se zdát, že franšíza Body Express, která k tréninku se svými klienty využívá metodu elektro-myo-stimulace (EMS), se hodí jen do velkých měst. Opak je však pravdou. Franšízanti mají s touto značkou možnost rozjet svůj byznys i v menších městech. Důkazem toho, že to funguje, jsou fitness centra například v Litoměřicích, Táboře, Kroměříži, Šumperku nebo třeba v Lomu u Litvínova. Důležité pro otevření studia je zajistit ten správný prostor o velikosti minimálně 50 m2 v nějaké rušnější lokalitě, v centru města, v administrativní části, v místech, kudy projde během dne hodně lidí.

Start podnikání

Zájemce o franšízovou licenci se musí připravit na investici potřebnou pro otevření a zahájení provozu. Ta ho přijde zhruba na 980 tisíc Kč. Počáteční investice pokryje nejen koupi franšízové licence, ale také náklady spojené se zařízením studia včetně EMS strojů. S návratností investice může dle franšízora franšízant počítat v horizontu jednoho roku.

Franšízantem této sítě se může stát každý, kdo má manažerské zkušenosti s vedením lidí a chuť podílet se na rozvoji novinky na trhu služeb. Vše ostatní ho franšízor naučí. Podle zakladatele sítě Body Express Tomáše Krmíčka je dobré mít znalosti fyziologie a fungování lidského těla, ale důležitější je neztratit nadhled a vnímat opravdové potřeby potenciálních klientů, kteří mnohdy sportovci nejsou.


Rychlá návratnost / Podle franšízora Tomáše Krmíčka lze očekávat návratnost vstupní investice okolo jednoho roku.