Externí inventura jako byznys / Gastronomické provozy potřebují přesnou a nezávislou inventuru a také její provedení v časech mimo pracovní dobu.
pondělí
21.10.2024
Irská franšíza Synergy Stocktaking založila svůj byznys na inventarizaci v gastronomii. Spolupráci s franšízanty nám v rozhovoru představil master-franšízant Filip Cvrček.
 

Jak se daří vaší síti v Česku? Kolik poboček nyní máte celkem, které se připravují?

Stále jsme jediní, kdo provozuje Synergy Stocktaking v České republice, dalšího franšízanta stále sháníme. Jinak se nám daří dobře, děláme přes 80 inventur měsíčně. Momentálně je naše největší úskalí nábor zaměstnanců. Zákazníků můžeme mít okamžitě více, ale nemáme na to personální kapacity.  

V čem je váš odlišný od běžně používaných v restauracích? Jaké výhody nabízí?

Program je vytvořený tak, aby byl maximálně uživatelsky přívětivý. Co inventarizační část pokladních systémů není. Výhodou je, že je to externí systém a nemůže být zmanipulovaný personálem. Také jsme v současnosti jediná firma, která se touto činností u nás profesionálně zabývá.

Pro jaký typ osobnosti je podnikání pod vaší značkou vhodné?

Analytický člověk se smyslem pro detaily, řešení problémů. Měl by umět přemýšlet i mimo zavedené postupy, takzvané „thinking outside the box“ a mít také jak se říká „tah na branku“.

Můžete popsat, jak vypadá vaše spolupráce v začátcích nové franšízové spolupráce?

Po úvodním zaškolení v Irsku se novému franšízantovi předají počáteční zákazníci, jak je domluveno ve smlouvě. Nastaví se veškeré systémy a prvních několik inventur se provedou u zákazníků spolu s novým franšízantem. Poté fungujeme jako podpora v nesnázích. Během začátku franšízanta osobně, později přes telefon a online.

Co všechno se noví franšízanti učí na úvodním školení v Irsku?

Noví franšízanti se učí veškerou práci s hardware a software (v kanceláři i přímo u našich zákazníků v Dublinu). Uvidí také, jak jednat se zákazníky a veškerou naši práci v praxi.

Jak vznikl váš nápad věnovat se právě podnikání pod značkou Synergy Stocktaking?

Tuto franšízu jsme si vybrali na základě našich zkušeností v pohostinství. Přišlo nám, že tato služba dává smysl a nabízet ji v České republice má budoucnost.

Je podnikání na plný úvazek, nebo je spolupráce s vámi vhodná i jako zdroj pasivních příjmů?

Rozhodně je to práce na plný úvazek, čím více se tomu věnujete, tím rychleji se franšíza rozjede do plných obrátek. 


Filip Cvrček, master-franšízant Synergy Stocktaking / „Zákazníků můžeme mít i více, ale aktuálně nás brzdí nábor zaměstnanců.“