Choco Bossem se stanete rychle
Slovenská franšízová síť přišla s nápadem tvořit dárkové a cateringové produkty v kombinaci čerstvého ovoce, belgické čokolády a palačinek. Jednoduchý nápad stojí na propracovaném designu a originalitě – z ovoce v čokoládě nabízí vytvořená srdce, kytice, bonboniéry a podobně. Kombinace tvarů a barev dovede zaujmout a zákazníci určitě ocení, že výrobek je čerstvý, bez použití mražených složek. Potenciál má nejen u koncových zákazníků, ale také u firemní klientely a pořadatelů eventů. Na Slovensku se jejich produkce úspěšně rozvíjí v Bratislavě, Trnava, Nitře, Trenčíně, Dunajské Stredě a chystají další. V České republice pak připravují Prahu i Brno. V zahraničí chystají expanzi do Paříže, Dubaje a Las Vegas.
Nyní hledají nové franšízanty, kteří by tento koncept rozšířili i do dalších měst. „Franšíza má velký potenciál jako startovní podnikání. Značka má propracovaný marketing, výborný dosah na sociálních sítích a dovede se toto know-how podělit i s franšízanty. Velká výhoda j e-shop s promyšlenou nabídkou produktů, který generuje další významnou část tržeb až do výšky dvoj až trojnásobku tržby,“ říká manažerka pro rozvoj sítě Ing. Nikoleta Baloghová.
Franšízant tedy potřebuje zejména chuť do podnikání a vstupní kapitál na pořízení provozovny. Výše investice závisí na dané lokalitě a stavu prostor. Franšízor v rámci spolupráce pomůže vytipovat vhodný prostor, a i dohodnout podmínky. Zájemce o franšízu nemusí mít zkušenosti s podnikáním, franšízor mu pomůže vyřídit živnostenské oprávnění i veškerou administrativu pro gastro provoz, jako je hygiena a další. Dále jej zaučí v celém procesu výroby a obchodu a poradí mu s nastavením finančních procesů i marketingu. Franšízor uvádí, že měsíční průměrný zisk franšízy je obvykle v rozmezí 100 až 200 000 Kč, větší města mohou generovat až čtvrt milionu. Franšízový poplatek se odvíjí od výše tržby.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Roste počet značek, které míří na náš trh. Které franšízové spolupráce můžete chytit hned na startu?
Nejčtenější

Josef Lásko otevřel franšízovou pobočku Partners Banky v Chocni. Jaké vlastnosti hledá u členů týmu a proč věří, že charakter je víc než zkušenosti?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Češi zakládají živnosti a firmy rekordním tempem. První pololetí roku 2025 přineslo nejvíc podnikatelských startů za poslední roky. Jaký dopad má tento trend na franšízing v Česku?
Do polské metropole dorazí 23. a 24. října desítky franšíz a tisíce podnikatelů. Varšavský veletrh představí značky úspěšné v Polsku i mířící do střední a východní Evropy.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...