Franchisa s větrem ve vlasech

Pátek
17.06.2011
V ČR funguje již 6 poboček s potřebami pro cyklisty značky Cyklo Point, 5 z nich je franchisových.
 

Česká společnost Merida Czech s.r.o. provozuje celorepublikovou síť specializovaných cyklistických prodejen Cyklo Point. V současnosti má fungujících 6 poboček, z nichž je 5 franchisových. Centrála společnosti sídlí v obci tematicky spjaté s cyklistikou - ve Šlapanicích.

Za vznikem sítě Cyklo Point stojí několikaleté zkušenosti společnosti na českém trhu s velomateriálem. Již v roce 1997 byl založen velkoobchod s koly značky Merida a v roce 2002 do společnosti vstoupila mateřská společnost Merida International. O 4 roky později společnost rozšířila svůj sortiment a stala se výhradním distributorem renomovaných značek cyklistických potřeb.

Posledním mezníkem v historii značky bylo strategické rozhodnutí, které před rokem odstartovalo franchisový koncept maloobchodní sítě: „Pro franchising jsme se rozhodli proto, že umožňuje samostatným obchodníkům využívat zázemí, podporu a výhody obchodní sítě zavedené značky. Slibujeme si od tohoto obchodního modelu především expanzi našich poboček po celé České republice,“ sdělil exkluzivně portálu FranchisingINFO.cz Jan Skrčka, PR a marketingový manager.

Pro bližší informace kontaktujte redakci FranchisingINFO.cz.