Ve znamení čtyřek
Franchisový fastfoodový řetězec Subway letos překročil další mezník. Podařilo se mu otevřít restauraci s pořadovým číslem 40 tisíc. Pobočka se nachází na čerpací stanici AppleGreen ve městě Ipswich v Anglii. V Evropě mohou zákazníci navštívit už přes 4 tisíce restaurací. Franchisový koncept už letos slaví 48 let své existence.
Subway tak může směle hovořit o tom, že je nejúspěšnějším franchisovým konceptem na světě. Během letošního roku otevřel přes 1760 franchisových jednotek. Aktuálně působí ve 102 zemích. „Úspěch Subway spočívá v jeho atraktivitě, nižším nákladům na otevření a především na flexibilitě provozu,“ říká ředitel pro Velkou Británii a Severní Irsko Trevor Haynes. Sendviče Subway se mohou prodávat nejen v normálních restauracích, ale také v místech, které ostatní značky mohou považovat za malé či nepraktické. Důkazem je například 9 tisíc poboček, které jsou umístěny na netradičních místech. Z těch je 4500 restaurací na čerpacích stanicích, z toho 600 v Evropě.
Především na střední a východní Evropu se letos Subway zaměřil. I pro Českou republiku má velké plány, aktuálně zde působí 12 restaurací. Potenciál růstu vidí v Praze i menších městech. Nyní jsou ve vývoji restaurace v Olomouci a Jihlavě. Mimo nás se prudce rozvíjí i v Rumunsku či Rusku. Letos chce vstoupit na trhy Ukrajiny a Kazachstánu. Loni bylo v Evropě otevřeno 576 restaurací Subway.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...