Počet franchisových poboček Subway ve 102 zemích aktuálně dosahuje počtu 40 142, více než polovina se nachází v USA.
Středa
04.09.2013
Subway trhá rekordy. Udržuje si pozici největšího franchisového konceptu. V provozu je přes 40 000 restaurací.
 

Franchisový fastfoodový řetězec Subway letos překročil další mezník. Podařilo se mu otevřít restauraci s pořadovým číslem 40 tisíc. Pobočka se nachází na čerpací stanici AppleGreen ve městě Ipswich v Anglii. V Evropě mohou zákazníci navštívit už přes 4 tisíce restaurací. Franchisový koncept už letos slaví 48 let své existence.

Subway tak může směle hovořit o tom, že je nejúspěšnějším franchisovým konceptem na světě. Během letošního roku otevřel přes 1760 franchisových jednotek. Aktuálně působí ve 102 zemích. „Úspěch Subway spočívá v jeho atraktivitě, nižším nákladům na otevření a především na flexibilitě provozu,“ říká ředitel pro Velkou Británii a Severní Irsko Trevor Haynes. Sendviče Subway se mohou prodávat nejen v normálních restauracích, ale také v místech, které ostatní značky mohou považovat za malé či nepraktické. Důkazem je například 9 tisíc poboček, které jsou umístěny na netradičních místech. Z těch je 4500 restaurací na čerpacích stanicích, z toho 600 v Evropě.

Především na střední a východní Evropu se letos Subway zaměřil. I pro Českou republiku má velké plány, aktuálně zde působí 12 restaurací. Potenciál růstu vidí v Praze i menších městech. Nyní jsou ve vývoji restaurace v Olomouci a Jihlavě. Mimo nás se prudce rozvíjí i v Rumunsku či Rusku. Letos chce vstoupit na trhy Ukrajiny a Kazachstánu. Loni bylo v Evropě otevřeno 576 restaurací Subway.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014