Franchisa z gastronomie

Restaurace Subway se na českém trhu nachází na 14 místech.
Čtvrtek
24.04.2014
Velká města a místa spojená s cestováním si vzal u nás na paškál franchisový koncept Subway. V blízké době otevře další 2 restaurace.
 

Jeden z největších franchisových konceptů Subway, který vznikl v Americe, se snaží bojovat na gastronomickém trhu i v Česku. Těžké podmínky popsal area development manager pro region CEE Martin Princ: „Loni jsme zaznamenali pokles zákazníků i tržeb o 1 %, a to kvůli celkovému poklesu trhu. Za první tři měsíce letošního roku se však situace obrátila a zaregistrovali jsme nárůst obratu o 10 %.“

Cíl Subway pro Česko zůstává stejný, a to stát se největším konceptem v zemi do počtu restaurací. „Franchisanty hledáme zejména ve větších městech. Například v Praze zatím odhadujeme možnost provozovat až 30 restaurací,“ přibližuje plány Martin Princ a dodává, že společnost se však nebojí zamířit i na města okolo 50 tisíc obyvatel. To dokazuje i otevření fastfoodové pobočky v Jihlavě.

Nejde jen o produkt

Zatím se v Česku nachází 14 franchisových restaurací Subway. Letos by společnost měla otevřít další v Ostravě a první v Opavě. Do toho vyjednává se zájemci o licenci v Praze a dalších městech jako Hradec Králové či Pardubice. Mimo hlavní tahy se Subway hodlá také zaměřit na netradiční lokality, především spojené s cestováním jako jsou odpočivadla u dálnice či nádraží. Ty jsou obvyklé především v jiných státech, u nás zatím funguje na sjezdu Rohlenka u Brna.

Ne nadarmo se říká, že vše zlé je k něčemu dobré. Drsné podmínky na trhu umožnily franchisovému konceptu Subway nastavit procesy, které mu pomohly k současným dobrým výsledkům. „I přes mírné oživení segmentu gastronomie očekáváme, že i tento rok bude složitý. O zákazníka bude potřeba bojovat nejen kvalitou produktu, ale také zákaznickým servisem,“ komentuje trh Martin Princ s tím, že řetězce, které se poučí z těchto podmínek, se stanou silnější.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Myslíte si, že je na českém trhu ještě potenciál pro další nové franchisy z oboru fast food řetězců?

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014