Ideálně by měly být Pravé Pivní Lázně v každém kraji
pondělí
19.01.2009
Pivovar Chodovar u Mariánských Lázní začal nabízet své pivní lázně také jako franchisu
 

První pivní lázně jako franchisový koncept začal u nás nabízet rodinný Pivovar Chodovar z Chodové Plané nedaleko Mariánských Lázní. Samotný koncept nese název Pravé Pivní Lázně. Pivní lázně jsou založeny na jednoduché myšlence: Čím jiným by se mohlo v Česku léčit než pivem?

Zatím jedna provozovna

V současnosti provozuje Chodovar jedny lázně přímo v pivovaru. Podle webových stránek ale chystá jejich rozšíření na „největší pivní lázně na světě“. Podle zástupců firmy by byly ideálním řešením jedny pivní lázně v každém kraji. Chodovar zajišťuje pro franchisanty vyškolení personálu a poskytuje základní know-how. Provozovatelé v jednotlivých krajích pak již podnikají samostatně.

Pivní lázně přibývají

Se stejnou službou pivních lázní přišli další hráči na trhu – harrachovský minipivovar Novosad & syn a hotel Bahenec v Písku u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. Koncept v hotelu Behenec pochází z Rakouska. „Koupili jsme licenci pro Českou republiku, Slovensko a Polsko. Počítáme s tím, že v Česku otevřeme sedmery až osmery lázně, v Polsku kolem deseti a na Slovensku kolem šesti,“ upřesňuje majitel hotelu Bahence Alexandr Hradil.