Tři kosmetická studia Amaryllis Beauty Institut jsou v Praze, Karlových Varech a Českých Budějovicích. Další Amaryllis Beauty Point se nachází v Teplicích a Kroměříži.
pondělí
24.11.2014
Síť kosmetických studií v Česku chybí. Podaří se franchisovému konceptu Amaryllis ji vytvořit?
 

Sítě kosmetických salonů nejsou v oblasti franchisingu příliš rozšířené, jelikož salon si založí především drobný podnikatel, který cílí na určitou lokalitu a nepřemýšlí nad globálnější expanzí. Na roztříštěný český trh se přesto rozhodla vrkočit firma Medi Health and Beauty se salony Amaryllis, aby na něj přinesla ucelený koncept kosmetických salonů.

Koncept Amaryllis je zatím v začátcích, v Česku působí druhým rokem, takže než na rozvoj se společnost soustředila spíše na vypilování konceptu. Podařilo se však otevřít už 3 kosmetické salony Amaryllis Beauty Institut, a to v Praze, Karlových Varech a Českých Budějovicích. Mimo to nabízí společnost spolupráci Amaryllis Beauty Point pro majitele salonů. „Podařilo se nám letos dotáhnout první franchisu Amaryllis Beauty Point do konce. Také k tomu přispěla pomoc částečného financování od státu,“ dodává Juraj Slovák, obchodní ředitel firmy Medi Healt and Beauty.

Vysoce konkurenční trh zejména z důvodu malých kosmetických salonů dovedl společnost k tomu, aby zlepšila marketingové aktivity. „Marketing pomohl jak stávajícím pobočkám zlepšit prodeje, tak také zvýšil poptávku u různých investorů o spolupráci s našimi centry,“ komentuje vliv Juraj Slovák s tím, že společnost připravuje novinky pro stávající partnery, které zatím blíže nechtěl specifikovat.

I když centra Amaryllis fungují teprve druhým rokem, už se otevřelo centrum Amaryllis Beauty Institut i u v sousedním Slovensku, a to v Bratislavě. „Vzhledem k faktu, že tuto franchisu vede lékař, očekáváme v příštím roce i větší rozšíření na slovenském trhu,“ říká Juraj Slovák. Franchisanty se rozhodla hledat i v Maďarsku, tam se však aktivity zatím rozšířit nezdařilo.

Trh s kosmetikou si udržuje konstatní růst, jelikož poptávka po péči o zevnějšek se stále zvětšuje. Je pozorován tlak na stále větší kvalitu, mnoho center totiž na ni nedbá, ale jde jim jen o rychlý zisk. Některé procedury totiž potřebují i dohled lékaře, na což většina center nebere ohled. Franchisový koncept Amaryllis tak může na faktu, že dbá na lékařský dozor a kvalitu, vybudovat úspěšnou síť.


/3/
zobrazit více