Pobočky společnosti Extéria se nacházejí v Ostravě, Opavě, Olomouci a Zlíně. První franchisová se otevřela ve Frýdku-Místku.
Úterý
26.05.2015
Novým členem České asociace franchisingu je franšízový koncept Extéria.
 

Vzhledem k tomu, že síť splňuje podmínky České asociace franchisingu pro přijetí za řádného člena, rozšířila tak společnost Extéria právě tuto skupinu členů. V poslední době se jedná o druhý franšízový koncept, který do ČAF vstoupil. Tím doposud posledním byla fastfoodová síť Mr.Kebab ze Slovenska. Asociaci se tak zřejmě vyplácí změna strategie ve výpočtu členského poplatku, o které jsme již dříve informovali.

Společnost Extéria nabízí rady v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany. Pomáhá tedy řešit firmám otázky z této oblasti, které dle zákona řešit musí. Pro rozvoj prostřednictvím franšízingu se značka rozhodla na základě zkušeností s vlastními pobočkami, které společnost otevřela v Olomouci a ve Zlíně.

„Tyto pobočky vedli zaměstnanci naší společnosti jako vedoucí poboček. I když měli motivační složku ke mzdě za dosažené výsledky, byly tyto pobočky velmi náročné z hlediska kontroly a také zřízení a jejich provoz byl finančně velmi nákladný. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli nabídnout licenci formou franšízového podnikání, a to pod značkou Extéria - poradenská kancelář BOZP a  PO,“ popisuje situaci Miloslav Ramach, jednatel firmy Extéria.

Zástupci franchisového konceptu si dali za cíl rozšířit v letošním roce pobočky do všech krajů a tím pokrýt celou Českou republiku. „Franchisantům nabídneme veškeré školení, které se týká nejen BOZP a PO, ale také v obchodních dovednostech,“ připomíná Miloslav Ramach.