Franšíza s chutí Ameriky

Pro podávané speciality vymyslel Lawrence Frank speciální vozík na řezání masa. Toto zařízení, které váží 320 kg, bylo vyrobeno z nerez oceli a svého majitele tehdy stálo jmění.
Středa
18.05.2016
Lawry´s je kultovní americká restaurace, která nabízí pětihvězdičkové menu. Nyní hledá partnera pro tuzemský trh.
 

Krásné prostředí, profesionální služby a vynikající menu – právě tím se odlišují všechny špičkové restaurace. Kromě množství pokrmů a chutí je restaurace Lawry´s hrdá na vlastní speciality, mezi něž patří především takzvané „první žebírko“ - roastbeef, opékaný celých 22 hodin v jednom kuse s kostí. Tuto delikatesu restaurace nabízí už celých 75 let. Když v roce 1938 Lawrence (Lawry) Frank a Walter Van de Kamp otevřeli první restauraci Lawry´s v Beverly Hills, měli následujících šest měsíců v jídelníčku pouze jedno hlavní jídlo: „první žebírko“. Od té doby je "The Prime Rib" v nabídce nepřetržitě. Mimo této hovězí speciality je možné si objednat i ryby nebo mořské plody.

Jméno Lawry´s v současnosti nesou čtyři restaurace v USA, které jsou řízeny potomky dvou zakladatelských rodin. Ti se rozhodli předávat své kulinářské dovednosti franšízantům. První franšízové restaurace byly otevřeny na druhé straně Pacifiku v Osace, Tokiu, Hong Kongu, Soulu a Singapuru. Společnosti EEC, která koncept zastupuje, se chce nyní zaměřit i na evropské trhy, kde má v úmyslu navázat spolupráci s franšízanty, takzvanými "Area licensees".

„Jelikož hovoříme o prvotřídní restauraci, hledáme takové kandidáty, kteří budou schopni zajistit rozvoj konceptu na místních trzích. Mělo by se jednat o stabilní a finančně silné společnosti, které již podnikaly v oblastech gastronomie a pohostinství a budou schopny financovat provoz na luxusních místech. Licence umožňuje otevření dvou restaurací,“ říká Edwards s tím, že počáteční investice je asi čtyři miliony dolarů.

Typický rozměr restaurací Lawry´s se pohybuje mezi 600 až 1200 m² a je pro ně charakteristický vřelý a elegantní interiér. Franšízor se zavazuje pomáhat při výběru místa a s vnitřní dispozicí restaurace. „Jako budoucí manažer zodpovědný za rozvoj a management restaurace na místním trhu musí kandidát projít školením a tréninkem v USA. Nejprve stráví tři týdny v naší restauraci v Beverly Hills a následně tři týdny v restauraci v Las Vegas,“ říká Edwards.

Partneři se mohou spolehnout na podporu franšízora jak během výstavby, tak v průběhu otevírání restaurace a v následném provozu. „Franšízant samozřejmě v balíčku obdrží všechny potřebné marketingové a propagační materiály,“ dodává ke spolupráci s Lawry´s William Edwards.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015