Bistra, která hýčkají úředníky
Bistra Home Office jsou určená pro střední vrstvu, a kromě prémiové kávy nabízejí svým zákazníkům čerstvé občerstvení. Koncept vychází z tzv. fast casual restaurací, které se v polovině 90. let objevily ve Spojených státech. Od roku 1999 počet těchto restaurací vzrostl po celém světě o 550 %, což je desetinásobné tempo oproti klasickým fast foodům. Koncept Home Office se nyní v některých pražských obchodních centrech objevil také ve formě kiosků, kde nabídku doplňuje o další sortiment příbuzná značka Fruitisimo.
Pokud se kiosky osvědčí, společnost ARNB s.r.o. je možná opět bude rozšiřovat prostřednictvím franšízantů. "Home Office letos budeme rozšiřovat pouze v případě, kdy se nám bude líbit nabídka obchodních prostor," říká development manager ve Fruitisimo group ČR Michal Příhoda. Klasický formát konceptu bistra Home Office® je přímo určený pro administrativní centra s velkým množstvím firem a kanceláří, a s vysokou každodenní frekvencí návštěvnosti.
Důležitá je dobrá viditelnost
Jak vypadá ideální franšízant? "Má reálná očekávání a vlastní představy o podnikání. Je obchodně a provozně zaměřený, se schopností efektivně řídit tým zaměstnanců," říká zakladatel Home Ofiice a Fruitisima Jan Hummel. Výhodou konceptu Home Office je typické omezení servisu při zachování co nejvyšší kvality pokrmů. Oproti fast foodům také restaurace nepoužívají mražené polotovary pro přípravu jídel. První bistro otevřela společnost pod značkou Home Office v roce 2014, v tuto chvíli se majitelé hodlají soustředit především na rozvoj sítě ovocných barů Fruitisimo. Potenciální nový franšízant by tak musel zaujmout zmiňovaným místem.
Optimální lokalitou pro nové pobočky Home Office jsou nerezidenční oblasti, v těsné blízkosti míst s vysokou frekvencí pohybu zákazníků, jako jsou kancelářské komplexy, úřady, vysoké školy, popř. obchodní centra a nádraží. Důležitá je dobrá viditelnost bistra a velké výlohy, díky nimž mohou zákazníci vidět dovnitř. Otevřít Home Office bistro je investice ve výši zhruba 2 až 2,5 milionů korun. Velikost vhodných prostor se pohybuje v rozmezí 60 až 150 metrů čtverečních podle velikosti a kapacity sezení.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Marta Toulová je majitelkou jednoho z nejvíce rostoucích franšízových center Helen Doron English v Českých Budějovicích. Zeptali jsme se jí, jaký je její recept na úspěch.
Doručovací služby zažívají boom a jejich objem ještě několik let poroste. Právě s tím počítá franšízová síť doručovacích služeb Prorozvoz.
Máte rádi přesnost a pořádek v číslech? Právě to může být start vašeho nového franšízového podnikání se Synergy Stocktaking.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...