Chceme členy BforB podporovat a inspirovat

10 let na trhu / Původem britská franšíza BforB oslaví v příštím roce 10té výročí fungování v Česku. Do dnešního dne se jí podařilo vybudovat 53 podnikatelských klubů s více než 550 členy.
pondělí
19.11.2018
Franšízanti Business for Breakfast jsou úspěšní díky členům svých klubů. Jejich cílem tak musí být jejich spokojenost, říká ředitelka sítě v Česku Kamila Zárychtová.
 

Síť klubů BforB rozvíjíte prostřednictvím franšízantů. Jaké lidi do svého týmu hledáte? Jsou nějaké typy osobností, které se Vám osvědčily?
Osvědčilo se mi pracovat s lidmi, kteří rádi pracují s lidmi a dokáží je podpořit a inspirovat. Lidi, kteří rádi vedou týmy a umějí je vést, jsou ti, kteří mají v našem konceptu své místo. Jde o to, aby jim záleželo na rozvoji ostatních, nejen na jejich vlastním. Prostřednictvím toho, že pomáhají v rozvoji členům svých klubů, roste i jejich byznys. Toto je třeba uvědomit si hned na samém začátku spolupráce s námi. Druhou věcí je, že naším franšízantem by měl být člověk, který ve svém regionu chce opravdu podpořit malé a střední podnikatele a záleží mu na tom, jak se v jeho regionu žije a podniká.

Co vše má franšízant BforB na starosti?
Kromě budování podnikatelských klubů ve svém regionu je to hlavně péče o členy, aby se jim v klubu dařilo. Ruku v ruce s tím jde vzdělávání členů v tom, jak nejlépe mohou využít členství ve svůj prospěch. Nedílnou součástí jejich práce je pak lokální marketing zaměřený na rozšiřování jejich členské základny, protože jsou to právě členové, kdo pomáhají franšízantům k úspěchu. Naším cílem je, aby jeden klub BforB měl 15 až 25 členů.

Na čem Vaši franšízanti vydělávají?
Příjem franšízantů se přímou úměrou odvíjí od počtu členů v jejich klubech a jimi placených ročních členských příspěvků. Důležité je si uvědomit, že spokojený člen své členství rád prodlouží a navíc do klubů prostřednictvím doporučení přivádí i nové členy. Některé naše franšízy dosahují opravdu výborných výsledků, co se obnovy členství týká. Není výjimkou, že některé kluby dosahují až 80% obnovení členství. To je pak pro jejich majitele velmi zajímavým příjmem, se kterým mohou počítat do budoucna. Důkazem toho, že s námi malí a střední podnikatelé rádi spolupracují dlouhodobě, jsou členové, kteří s námi zlepšují podnikatelské prostředí v České republice již od roku 2010.

Jaká je vůbec vize BforB a jaké jsou Vaše plány do budoucna?
Stručně řečeno je to dlouhodobá aktivní spolupráce mezi podnikateli, spolehlivost, důvěra a prostor pro osobní komunikaci. To jsou hodnoty, na kterých BforB staví nejen u nás, ale také ve světě.  Co se týče dalších plánů, možná se budu opakovat, ale je to rozšiřování podnikatelské základny ve spolupráci s kvalitními franšízanti. Pravdou totiž je, že čím více lidí bude nakloněno spolupráci založené na hodnotách, které v BforB zastáváme, tím lépe se bude v České republice podnikat.

Pro které lokality momentálně hledáte nové franšízanty?
Aktuálně je to určitě Plzeň, kde nabízíme k prodeji franšízu, která má již svůj základ v podobě 12 členů. Nový plzeňský franšízant tak nebude muset začínat zcela od nuly a bude moci navázat na naše dosavadní působení v tomto regionu. Další oblastí, která nás zajímá, je Středočeský kraj, který díky své velikosti skýtá pro franšízového partnera velký potenciál. Nedávno jsme otevřeli podnikatelský klub BforB v Ústí nad Labem, kde vzniká velmi zajímavá podnikatelská základna. To vše ve spolupráci s místním coworkingovým centrem Node5, za nímž stojí známý český podnikatel Martin Hausenblas. V této spolupráci vidíme velkou budoucnost v Ústeckém kraji, myslím si tedy, že je ten nejvyšší čas, abychom zde našli šikovného franšízanta, pro kterého bude podpora místní podnikatelské komunity důležitá.


Buď a nebo / „Zájemci o franšízu BforB se mohou rozhodnout, o jakou licenci mají zájem. K dispozici jsou jim dva typy – MINI a STANDARD. Licence MINI jim umožňuje otevřít 3 podnikatelské kluby, v rámci licence STANDARD jich je pak 5. Se zvoleným typem licence souvisí i její cena," dodává Kamila Zárychtová, držitelka master-licence pro Českou republiku.