Svět propagace a reklamy se zajímavými možnostmi

Svému produktu věří / Španělský koncept reklamního systému Overnews postavený na přímém marketingu není ve světě reklamy novinkou, záleží však na jeho prezentaci, na zachovávání určitých pravidel a na práci se samotným produktem. Ten se musí odlišovat od klasické plošné inzerce a dokázat upoutat pozornost.
Pátek
18.01.2019
O nestandardní kampaně v médiích v podobě speciálních čtyřstranných přebalů periodik či využití titulní strany produktu je zájem, tvrdí španělský franšízor Grupo Overnews.
 

Reklama má silný přesvědčovací vliv, je vnímána jako seriózní komunikační nástroj a zároveň dobrý pomocník. Pokud se správně používá, lze jejím prostřednictvím dosáhnout požadovaných výsledků. Společnost Grupo Overnews k reklamě přistupuje kreativně a svým klientům nabízí klasickou i neotřelou možnost, jak na sebe upoutat žádanou pozornost. Díky úspěšnému nápadu má již v rodném Španělsku 2 vlastní provozovny včetně centrály v přístavním městě Alicante, na 25 franšízantů a plány na expanzi do zahraničí v podobě franšízových provozoven. První z nich, na principu master-franšízingu již funguje ve Velké Británii.

Více než 20leté zkušenosti v oboru vedly k vytvoření základního principu nabízených služeb – španělského konceptu reklamního systému Overnews zaměřeného na tzv. přímý marketing. Ten spočívá ve využití titulní strany, přebalu periodika nebo pohledové strany obalu produktu jakožto reklamního nosiče. Pro přehlednost je systém rozčleněn do šesti základních oblastí působnosti, kde lze uplatnit reklamu a propagační potisk, jako je například periodický tisk, sektor pohostinství, obaly výrobků či akcidenční tisk jako jsou například oblíbená firemní novoroční přání, papírové tašky nebo nejrůznější pozvánky.

Franšízové pakety

 A právě tento systém je nyní v podobě komplexního franšízového balíčku nabízen potenciálním franšízantům i na našem trhu, přičemž franšízantovi dovoluje se specializovat. Stále je zde však základní požadavek na aktivní činnost, rozvoj podnikání, vyhledávání nových klientů. Jak společnost uvádí, jedná se o franšízový balíček výnosných produktů s vysokou ziskovostí (min. 100 %), v závislosti na výši zvolené vstupní jednorázové roční investice. Ta je v rozmezí od 4 do 7 tisíce Eur + DPH. „Franšízant si vždy sám zvolí, jakou výši investice uplatní. Vždy však obdrží dostatek produktů na celý rok, které jsou potřebné k dosažení návratnosti investice a vytvoření až 5násobného zisku,“ říká Mario Brondani, majitel společnosti Grupo Overnews s tím, že samozřejmostí je vstupní zaškolení, buď dvoudenní v centrále společnosti, nebo přímo u franšízanta. 

 


Svoboda v podnikání / Každé podnikání nastoluje určité požadavky a zároveň vnáší do života specifické výhody. Pro franšízanta nejen v podobě převzetí odzkoušeného projektu, ale také v samostatnosti, zodpovědnosti, vlastního rozvoje. Pro franšízora je výhodou potvrzení úspěšnosti, zájmu a rozvoje společnosti, často i její zahraniční expanze.