Bez licenčních poplatků / Poskytovatel franšízových licencí pro český a slovenský trh, společnost S.D. s. r. o, nepožaduje po svých franšízantech v průběhu spolupráce žádné licenční poplatky ani provize z obratu.
Pátek
08.02.2019
Obchody s módní značkou Cipo & Baxx se hodí jak do měst, tak do nákupních center. Kdo se může stát jejich franšízantem?
 

Konkurence na trhu s módou je v současné době veliká. V České republice působí nejen řada domácích značek, ale také spousta zahraničních sítí a oděvních řetězců. Zaujmout zákazníka je tak mnohdy velmi těžké. Nové značky toužící po úspěchu na trh tak musí vsadit na originalitu. A to je případ mezinárodní značky Cipo & Baxx, která je svými originálními modely pověstná.

Značka, která vznikla v roce 1996, se do povědomí zákazníku zapsala právě díky velké nabídce extravagantních jeansů, triček, blůzek, košil, bund, bot, opasků a módních doplňků. Kolekce Cipo & Baxx jsou určené ženám i mužům, kteří jsou sebevědomí a rádi zvýrazňují svou individualitu a unikátní osobnost. Mezi milovníky této značky patří všichni ti, co se nebojí vyčnívat.

Prodejny CipoO & Baxx lze najít v Německu, ve Francii, Anglii, Irsku, Španělsku, Itálii, Austrálii i ve Spojených státech amerických. Oblečení této značky jsou k dostání nejen v partnerských obchodech, ale také v těch multibrandových. Aktivní je CIPO & Baxx také na sousedním slovenském trhu, kde má v současnosti pět poboček. A nyní nastal čas rozšířit síť i po České republice.

Podle Luboše Boháče ze společnosti S.D. s. r. o, která má rozvoj značky Cipo&Baxx na českém a slovenském trhu na starosti, by v České republice mohlo být místo pro minimálně 14 prodejen. „Rádi bychom měli zastoupení ve všech krajských městech. V případě těch velkých lze počítat s tím, že si v nich franšízant otevře více než jednu pobočku. To bude záležet na něm a na tom, zda bude daný trh dostatečně velký, aby si vzájemně nekonkurovaly,“ vysvětluje Boháč s tím, že velmi dobré by bylo, pokud by první obchody vznikly v Praze nebo v Brně. Objeví-li se však nejdříve zájemce z jiného města, není to žádný problém. Jak Boháč doplnil, šanci stát se franšízanty Cipo & Baxx mají i stávající majitelé obchodů s módou, kteří by chtěly produkty této značky zahrnout i do svého sortimentu. Nebrání se tak vstupu do multibrandových obchodů.  

Zájemci o franšízovou licenci musí mít k vybudování obchodu Cipo & Baxx k dispozici prostor o minimální velikosti 50 m2, maximálně však 100 m2. Ve velkých městech bývají obchody součástí nákupních center, v případě menších měst často představují vhodné prostory obchody přímo na ulici v centru měst. Náklady na otevřením franšízové pobočky souvisí jednak s umístěním pobočky, její velikosti a také s náročností rekonstrukčních prací, kterými musí vybraný prostor projít. „Pro představu, obchod o velikosti 80 m2 jsme schopni franšízantům zařídit za méně než 10 tisíc eur (cca 260 tisíc Kč). Na nákup zboží by pak měli franšízanti počítat s investicí okolo 25 až 30 tisíci eur (cca 650 až 770 tisíc Kč),“ doplňuje Boháč. Návratu své investice by se měli franšízoví partneři dočkat v průběhu jednoho roku. Rychlost ovlivňuje také období, ve kterém franšízant svůj obchod otevře, zda na podzim či na jaře. Období podzimu a zimy jsou podle Boháče z pohledu prodejů silnější.


Od A do Z / V rámci spolupráce s franšízovým konceptem Cipo & Baxx získá držitel licence podporu nejen při otevření obchodu, ale i během jejího fungování. Mimo jiné mu franšízor pomáhá s aktivitami souvisejícími s marketingem.