Dynamický rozvoj / Od začátku letošního roku zahájili své podnikání pod hlavičkou TAB Board v Česku a na Slovensku 4 franšízoví partneři, což je více než za celý uplynulý rok. Tři z nich působí u nás, další pak u našich východních sousedů. Podle centrály TAB Board u nás by se jejich počet letos mohl ještě zvýšit, stále totiž probíhají jednání s potenciálními franšízanty.
pondělí
14.09.2020
V době jarní koronakrize se franšízovému konceptu TAB Board podařil ojedinělý kousek. Uzavřel spolupráci s franšízantem online. A v dalším rozvoji pokračuje.
 

Pro poskytovatele franšízových licencí je vždy velmi důležité najít takové franšízové partnery, kteří správně zapadnou do celé sítě. Praxe je taková, že podpisu franšízové smlouvy předchází řada osobních setkání, během kterých se probírají nejen podmínky franšízové spolupráce, ale zároveň obě strany zjišťují, zda se jim bude dobře spolupracovat i lidsky. Letošní jaro však i v tomto přineslo změnu, a proto bylo potřeba se přizpůsobit. Pro některé franšízory to znamenalo přerušit aktivní jednání se zájemci o jejich licence, jiné to však neodradilo.

„Již před vypuknutím problémů spojených s pandemií COVID-19 jsme byli v kontaktu s kandidátkou na franšízantku z Plzeňského kraje Ivou Černou. Sice jsme měli naplánováno osobní setkání, ale kvůli vládním opatřením bylo takřka nemožné jej realizovat. A tak jsme veškeré jednání vedli na dálku online. I tak jsme totiž poznali, že Iva bude pro naši síť franšízantů přínosem a spolupráce nám bude fungovat,“ vzpomíná na jarní vyjednávání o franšíze Jana Škabradová, Operation Manager TAB Board CZ.

Rozvoj konceptu, který pomáhá majitelům malých a středních firem strategicky řídit a rozvíjet jejich byznys, však pokračuje i nyní. Během září zahajuje své působení nový franšízant pro region Brno-venkov, Blansko, Prostějov a Vyškov Tomáš Petrů a dalšího růstu se TAB Board dočkal i na sousedním Slovensku. Do týmu totiž přibyl nový Contract Facilitátor Jaroslav Krkoška, který bude působit v Žilině.

Franšízanti konceptu TAB Board pochází s různých prostředí. Většinou se jedná o zkušené konzultanty, školitele, business kouče, nebo senior manažery. Výhodou jsou pak také vlastní zkušenosti s podnikáním. Majitel franšízy TAB nemusí být odborníkem na všechna témata, které se na TABu probírají, ale měl by mít za sebou dostatečné profesní i životní zkušenosti, které bude schopen pak zúročit ve prospěch TABu, resp. jeho členů.


Značka TAB Board:

  • Původ značky USA
  • Zakladatel Allen Fishman
  • Rok vzniku 1990, od roku 2014 v ČR
  • působí v 17 zemích světa

Podnikatelé podnikatelům / Franšíza TAB je určena tomu, kdo má opravdový zájem plně využít zkušenosti z předchozí kariéry a současně chce pracovat v prestižním prostředí majitelů zajímavých firem v regionu. Úkolem franšízanta je organizace a řízení podnikatelských boardů, díky nimž jejich členové získají rady pro další rozvoj svého byznysu.