Zájem o licence i služby DietaFit stále roste

Odpovědnost za byznys / Hlavní povinností franšízanta DietaFit je dodržování pravidel sítě, tedy veškerých pravidel v rámci technologie vaření, jídelníčku, postupu vaření. Zachování know-how a celé podstaty DietaFit je dle majitele konceptu klíčové.
Pátek
07.05.2021
Většinu gastronomických konceptů ovlivnila současná situace negativně, výrazně omezila jejich provoz. Jsou však i takové, kterým krize přivedla zákazníky i franšízanty.
 

Příkladem v tomto ohledu je původem český franšízový koncept DietaFit, který se specializuje na poskytování služeb systémového stravování zaměřené na zdravý životní styl. Už na podzim loňského roku hovořil majitel sítě Robert Šefraný o tom, že roste zájem ze strany uchazečů o franšízové licence. To stále trvá, a tak majitel značky vede hned několik jednání se zájemci o franšízu. Část z nich se rekrutuje z řad stávajících podnikatelů v oboru gastronomie, kteří ve franšíze DietaFit vidí příležitost, jak svou restauraci zasaženou současnou krizí přeměnit ve fungující byznys.

Stejně jako zájem potenciálních franšízantů roste i poptávka po jídle v krabičkách DietaFit. „Změna životního stylu a taky důsledky pandemie nám přináší stále nové zákazníky, kterým dokážeme nabídnout a zajistit ucelený stravovací program nutričně vyváženého stravování se zaměřením na redukci váhy, ozdravění organismu a dnes tak důležitou imunitu,“ říká Robert Šefraný s tím, že zájem o produkty této značky přichází z krajských měst i odlehlejších oblastí. Největší poptávka jde z Prahy a Středočeského kraje.

Využít potenciál

Právě změna v gastronomickém odvětví, kterou pandemie přinesla, je podle Šefraného pro koncept DietaFit příležitostí dál růst. Zvýšená poptávka po rozvozech jídla, změna stravovacích návyků i nové možnosti pracovních režimů tomu nahrává. Právě teď je tak podle něj pro majitele gastroprovozů ta správná doba přemýšlet o změně konceptu.

Zkušenosti z oboru nejsou však pro uchazeče o franšízu Dietafit podmínkou. Vše potřebné se budoucí franšízant dozví v rámci školení, které absolvuje před spuštěním vlastního provozu. „Kvalitní a seriózní předání know-how je pro nás prioritou. Stejně tak výběr správného franšízového partnera pro novou pobočku. Velký důraz klademe na zaškolení odborné kuchařské práce. Práce s moderními technologiemi zajišťují kvalitu nejvyšší úrovně našich nutričně vyvážených jídel,“ vysvětluje Robert Šefraný.

Cena franšízové licence se odvíjí od velikosti regionu, který bude franšízant v rámci uzavřené smlouvy obsluhovat, a pohybuje se od 50 do 1 mil. Kč dle rozsahu územní exkluzivity. Pokud má zájemce o franšízu k dispozici již fungující prostory pro gastro provoz, musí počítat se jeho dovybavením. V případě, že chce franšízant převzít zcela novou výrobnu na klíč, činí investice okolo 1 milionu Kč. Návratnost investice se pak pohybuje v horizontu  jednoho roku až dvou let. 


Náskok v podobě praxe / Výhodou pro uchazeče o franšízu DietaFit je, pokud má zkušenosti s prací v gastro provozu. Blízko by měl mít také ke zdravému životnímu stylu, díky čemuž bude schopen předávat tuto myšlenku dál svým zákazníkům.